Sport

Hoogeveense jongeren pakken tweede plek bij landelijke zaalvoetbaltoernooi Dutch Lions Cup

In samenwerking met meerdere Jongerenwerkorganisaties uit Nederland is vrijdag 4 maart jl. de eerste editie van de Dutch Lions Cup georganiseerd in Rosmalen. Met een prachtig resultaat voor het team uit Hoogeveen.

 

Engin Balanan was door jongerenwerker Jasper Laaning gevraagd om een team samen te stellen namens het jongerenwerk Hoogeveen. Engin is sinds dit jaar scholarshipper voor de Richard Krajicek Foundation en vrijwilliger voor Jong Krakeel. Hier organiseert hij wekelijks een sport- en speelmoment voor de kinderen in Krakeel. Binnen no-time had hij een team bij elkaar dat Hoogeveen kon vertegenwoordigen bij de Dutch Lions Cup, waar zestien steden gingen strijden om de titel.

 

Vrijdagochtend vroeg vertrok het team met de bus van de SWW richting Rosmalen. Het team had nog niet eerder samengespeeld maar de sfeer zat er al vroeg goed in. Het bleek al snel dat het niveau van de deelnemende teams erg hoog was: er deden meerdere spelers van betaald voetbalclubs en ook een landelijk spelend zaalvoetbalteam mee. Dit deed team Hoogeveen niet afschrikken en al snel bleek dat het team zich zeker kon meten met de andere teams.

 

Na een winstpartij en een gelijkspel was de derde wedstrijd in de poule doorslaggevend voor wie er door zou gaan naar de kwartfinale. Een bloedstollend gevecht met Gouda eindigde uiteindelijk in 2-2, wat genoeg was om door te gaan naar de kwartfinale. In de kwartfinale werd het zeer sterke Venlo getroffen en dat leek een brug te ver, maar na een goed bedacht en uitgevoerd speelplan werd er met 3-1 gewonnen en stond team Hoogeveen in de halve finale. In de halve finale werd de winnaar van de eigen poule Waalwijk wederom getroffen. Een erg spannende wedstrijd eindigde gelijk en het zou beslist worden door penalty’s. Na meerdere gescoorde en gemiste penalty’s maakte Hoogeveen uiteindelijk de winnende en stond Hoogeveen tegen vele verwachtingen in toch echt in de finale.

In de finale trof team Hoogeveen het landelijk spelende team Helmond, bestempeld als toernooifavoriet. Om dit te winnen moest er veel inzet en misschien een beetje geluk aan te pas komen. Na een vroege voorsprong van Hoogeveen liep Helmond uit tot 3-1. Hoogeveen ging vol in de aanval en gaf alles. De 3-2 viel en zelfs bijna de 3-3. Helaas moest Hoogeveen genoegen nemen met de tweede plek. Er was teleurstelling, maar de trots was uiteindelijk veel groter. De beker werd uitgereikt door de aanvoerder van het Nederlands zaalvoetbalteam Oualid Saadouni.

 

Jasper Laaning: “Als begeleider ben ik supertrots op deze jongens en het mooie resultaat hebben we gevierd met een gezamenlijk etentje in Eindhoven. Volgend jaar gaat team Hoogeveen op jacht naar de eerste plek.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen