Algemeen

Amnesty vraagt Hoogeveen om en bijdrage

HOOGEVEEN – In de week van maandag 13 maart zal de landelijke collecte van Amnesty International in Nederland weer beginnen. Vorig jaar vond de collecte vanwege corona nog geheel online plaats. Deze week zal door de collectanten weer huis-aan-huis worden gecollecteerd.

Amnesty International komt wereldwijd op voor gelijke rechten voor iedereen. Om haar onafhankelijkheid te bewaren neemt Amnesty voor onderzoek en acties geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Waarom collecteren?
Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen over de hele wereld. Oumar Sylla, uit Guinee, is één van deze slachtoffers. De pro-democratische-activist was opgepakt en tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld. Oumar maakte op een vreedzame wijze gebruik van zijn recht op vrije meningsuiting, terwijl hij vals werd beschuldigd van het verspreiden van valse informatie. Op 7 september 2021 is Oumar vrijgelaten. Hij dankt hierbij in bijzonder de acties gevoerd door Amnesty International, die hem troost en steun brachten.
Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald kan Amnesty haar werk blijven doen voor mensen zoals Oumar.

Missie Amnesty
Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op autoriteiten die de rechten van mensen schenden. Dit blijkt een effectieve methode, omdat Amnesty’s successen door de jaren heen ervoor heeft gezorgd dat gewetensgevangenen vrijkwamen, wetten worden aangepast, marteling stopt en daders worden berecht.

Juist nu
Met een oorlog in het oosten van Europa moet rekening worden gehouden met onderdrukking van burgers in de bezette gebieden. Ook in China, waar de Oeigoeren in kampen worden opgesloten, worden elke minuut mensenrechten geschonden. Zo zijn er nog meer landen op te noemen, maar deze voorbeelden alleen laten al zien hoe belangrijk het is om juist nu te strijden voor mensenrechten. Daarbij kan Amnesty alle hulp gebruiken en roept zij iedereen op om te doneren bij een collectant, via een QR-poster in de buurt of via amnesty.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen