Voor het Toon Hermans Huis Drenthe en Kika de Vam-berg op.

Hoogeveen-Voor de tweede keer organiseerde Hennie Bouwmeester, Mike van Puffelen en Erik Reumer de hardloop en wandelevenement op de Vam-berg, dit voor KIKA en het Toon Hermans Huis Drenthe in Hoogeveen.
Er waren drie onderdelen de 1-uurs run, de 4-mijl run en met een nieuw onderdeel werd de Kids-run gelopen,  een behoorlijke uitdaging want de Vam-berg is toch maar liefst 42 m hoog met een helling stijging van 10 to 15 procent.

Voor THHD werd vandaag een ronde gelopen van liefst 5 kilometer door de prachtige natuur ronde de Vam-berg en een stukje helling tot op de top van de Vam-berg.
Dit is tevens gelijk een link naar de Mont Ventoux in Frankrijk wat elke jaar door duizenden mensen beklommen wordt in teken van groot verzet tegen kanker.

Degene die fysiek beperkt waren door kanker en toch mee wilde doen konden onder begeleiding van de fysiopraktijken Move2Be en de Leeuwerik in Hoogeveen een trainingsprogramma bijwonen wat bestond uit 6 trainingen vanuit het THHD door oncologische fysiothrapeuten.

Om te blijven bestaan en  hun werk te kunnen blijven doen, heeft het Toon Hermans Huis Drenthe financiële steun nodig. Daarom organiseerden ze deze mooie wandeltocht voor jong en oud. Het Drentse Landschap heeft opnieuw een prachtige route uitgezet van circa 5 km naar de top van de VAM berg, ook wel Col du VAM genoemd in Wijster.

De opkomst was groots en de organisatie mag trots zijn op een zeer geslaagde dag met een behoorlijke uitdaging zeker wanneer je fysiek beperkt bent.
Onderweg werden de mensen verwend, met fruit en water en eenmaal aangekomen op de top van de Vam-berg kon men genieten van het uitzicht onder het genot van een bakkie koffie, met een heerlijk broodje of een stuk fruit, uiteraard mocht de EHBO ook niet ontbreken aan dit geweldige evenement.

Foto’s: Paula Bansema