Sport

Hoogeveen zaterdag ontvangt SCD’83

Hoogeveen – Na de overtuigende 0-5 overwinning in Balkbrug tegen Avereest, wacht zaterdag voor Hoogeveen zaterdag een andere tegenstander uit de gemeente Hardenberg in de vorm van het Dedemsvaartse SCD’83. Voor de ploeg van trainer Edward Sabandar is het zaak om ook deze wedstrijd te winnen om zo in het spoor te blijven van de drie ongeslagen koplopers.

Na de zeperd tegen Nieuwleusen hield Hoogeveen in de laatste twee wedstrijden achterin de nul. Iets wat natuurlijk goed is voor het zelfvertrouwen. Men weet immers dat men voorin bijna altijd scoort. Voor tegenstanders is het ook lastig om vooraf het gevaar van Hoogeveen in te schatten. Edward Sabandar kan door de kwalitatief brede selectie met zijn wissels immers het verschil maken. Dat bleek afgelopen zaterdag maar weer eens toen Damian Dissel en Jeffrey Stenvert werden ingebracht en beiden scoorden.
Tegenstander SCD’83 hield vorige week tegen koploper Nieuwleusen lang stand, maar moest uiteindelijk toch een 3-0 nederlaag slikken. De ploeg van trainer Richard Tempelman kent een moeizame seizoenstart en won alleen de wedstrijd tegen Hardenberg’85. Daar moet wel bij op worden gemerkt dat het programma zeker ook niet eenvoudig was.
Vorig seizoen speelden beide ploegen voor het eerst tegen elkaar. Op de openingsdag won SCD’83 toen in Hoogeveen verdiend met 0-2. In Dedemsvaart was Hoogeveen de betere en stond dezelfde eindstand in het voordeel van Hoogeveen op het scorebord.
De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.
Hoogeveen zondag kent een uitstekende competitiestart en is na zeven speelrondes de verrassende koploper in de Hoofdklasse A. Zondag speelt men om 14.00 uur thuis tegen Fortuna Wormerveer.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van vorige seizoen (Foto: Albert Stegeman).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen