Jij maakt het verschil’ in Eduwiek

Hoogeveen – “We zijn bij elkaar, maar we kunnen nog meer samen zijn”, klonk het afgelopen dinsdag tijdens de conferentie ‘Jij maakt het verschil’. Medewerkers van alle Eduwiek-partners waren aanwezig om elkaar en elkaars kwaliteiten beter te leren kennen. Door de krachten zo goed mogelijk te bundelen, kan Eduwiek voor elk kind het verschil maken.

Eduwiek is een uniek onderwijsconcept van het Roelof van Echten College, RENN4, Ambiq, Onderwijscentrum De Twijn en Kentalis. De scholen werken onder één dak samen en maken gebruik van elkaars kennis en expertise. Het totale aanbod aan onderwijs en begeleiding is beschikbaar voor alle leerlingen, waardoor unieke onderwijscombinaties mogelijk zijn. Eduwiek begeleidt jongeren naar een prachtige eindbestemming: een kansrijke toekomst.

Professionalisering
De bijeenkomst gaf inzicht in wat passend onderwijs Eduwiek allemaal al brengt en nog te brengen heeft. Dagvoorzitter was cabaretier Arno van der Heyden die Eduwiek op een gevatte manier onder de loep nam. Medewerkers volgden inspirerende workshops van onder anderen Ambiq, MEE Drenthe, SWW, VNN en Accare en ontdekten verschillende mogelijkheden voor professionalisering. Een van hen vertelt: “Dat is belangrijk, want natuurlijk ben je als docent of begeleider ook nooit uitgeleerd. In Eduwiek komt alle expertise in onderwijs en zorg samen. Door gebruik te maken van elkaars kennis en talenten, kunnen we samen het verschil maken.”

Bijdrage aan actie voor Spieren voor Spieren
De Eduwiek-medewerkers vinden dat Stefan Alles, Jong Hoogevener van 2017, met zijn statiegeldflessenactie voor Spieren voor Spieren ook echt het verschil maakt. Daarom namen ze dinsdag lege flessen mee om een bijdrage te leveren aan Stefan zijn actie. Binnenkort neemt hij een aantal goedgevulde zakken in ontvangst.​