Hoogeveen zaterdag net niet in dubbele cijfers

DALERPEEL – Zoals vooraf verwacht kwam Hoogeveen zaterdag in het tweede bekerduel tegen vijfdeklasser NKVV niet in de problemen. De ploeg van trainer Edward Sabandar stond halverwege de eerste helft al met 0-4 voor. Doordat het tempo bij Hoogeveen te laag lag, bleef een monsterscore uit. De teller stokte uiteindelijk bij negen treffers.

Bij Hoogeveen is doelman Raymon Slot voorlopig uit de roulatie vanwege een blessure. Edwin Santing is hierdoor voorlopig eerste doelman. Een moment waar hij lang naar uit heeft gekeken. De goalie stond na afloop dan ook te genieten. ‘Mijn kans lijkt nu te komen en die moet ik pakken. Wat dat betreft was het jammer dat ik vandaag niets te doen heb. Tijdens Offerein Bokaal heb ik tegen goede tegenstander wel vaak in actie moeten komen en daar groei je van als keeper. Daarnaast is het natuurlijk mooi dat ik met m’n broer Marco in één team kan spelen.’

NIVEAU ONTSTEGEN
Nog niet zo lang geleden was het duel tussen NKVV en Hoogeveen een topper in de vijfde klasse. Inmiddels is Hoogeveen dat niveau ruimschoots ontstegen. Van een echte wedstrijd was ook al snel geen sprake meer. Al na zeven minuten was het raak voor Hoogeveen. Een vrijetrap werd door Marco Santing fraai binnengeschoten. Drie minuten later mocht diezelfde Santing vanaf elf meter aanleggen en stond de tweede treffer op het scorebord.
Nog binnen het kwartier zette Damian Dissel zijn ploeg op een 0-3 voorsprong. Natuurlijk kon Roy Strijker niet achterblijven en scoorde de spits halverwege de eerste helft de vierde treffer. Daarna stokte de doelpuntenmachine lange tijd. Edwin Santing had daar wel een verklaring voor. ‘Het zijn eigenlijk vervelende wedstrijden. Je kunt het eigenlijk nog goed doen. Als je al zo snel voorstaat is de motivatie ook een stuk minder. Dat zag je ben ons ook terug. Het tempo lag in bepaalde fases veel te laag.’

DUBBELE CIJFERS
In de tweede helft duurde het bijna een kwartier tot de vijfde Hoogeveense treffer op het bord kwam. Opnieuw was het Roy Strijker die scoorde. Daarna ging het even weer snel. De ingevallen Marcel Linthorst scoorde binnen twee minuten twee keer. Toen Damian Dissel uit een strafschop een kwartier voor tijd de 0-8 scoorde, kwamen de dubbele cijfers toch nog in zicht. Die kwamen er uiteindelijk niet, al scoorde Twan Reinders nog wel de 0-9.
Met Reinders is ook meteen de uitblinker aan Hoogeveense zijde genoemd. Het jongere broertje van Thomas Reinders had een aantal uitstekende corners in huis en zorgde ook voor een prima aanvoer van de vleugelspitsen. De middenvelder, die eigenlijk nog maar uitkomen voor de JO19, is dan ook zeker een aanwinst.
Hoogeveen heeft nu volgende week in de uitwedstrijd tegen Rouveen voldoende aan een gelijkspel om de volgende bekerronde te halen.

NKVV – Hoogeveen zaterdag: 0-9 (0-4). Scoreverloop: 7e en 10e Marco Santing 0-1 en 0-2, 13e Damian Dissel 0-3, 23e en 57e Roy Strijker 0-4 en 0-5, 70e en 72e Marcel Linthorst 0-6 en 0-7, 76e Damian Dissel 0-8, 89e Twan Reinders 0-9. Scheidsrechter: Rutgers. Opstelling Hoogeveen: Edwin Santing, Takens (Seinen), Vreeling, Kobes, Hartman (Eising), Marco Santing (Linthorst), Reinders, Ruben de Haas, Jesse de Haas, Strijker, Dissel.

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman