Hollandscheveld grijpt naast promotie

Op een afgeladen sportpark ‘de Klinkenvlier’ in Coevorden stond de finale van de nacompetitie om promotie naar de 3e klasse op het programma tussen vv Wildervank en vv Hollandscheveld.

Afgelopen zaterdag zat er weinig verschil tussen beide teams, maar in de eerste fase van de wedstrijd drong Wildervank het team van Koning wel terug richting eigen doel. De eerste paar schoten van Wildervank zijn totaal ongevaarlijk en leveren niet echt gevaar op. De eerste de beste goede aanval van Hollandscheveld is gelijk gevaarlijk maar een prima voorzet van Dekker wordt door de kopsterke Olde net naast het doel gekopt.Even later stond Vos voor het eerst in het middelpunt van de belangstelling, maar hij wist een makkelijk gegeven vrije bal eenvoudig onschadelijk te nemen.

Wildervank drong aan en Span liet zich op rechts simpel in de luren leggen door Nijland en diens schot bracht Vos dusdanig in de problemen dat hij een rebound moest weggeven. F. Huizing was er als de kippen bij om de bal vervolgens langs Vos in het doel te werken, 1-0. Hollandscheveld was in die fase niet bij machte om Wildervank goed partij te geven, maar toch wist men tot kansen te komen. Zo kon de Jonge afdrukken na een prima aanval over rechts, maar keeper Smid had geen problemen met het schot. Voor het half uur kreeg Wildervank nog een uitstekende mogelijkheid op de 2-0, maar Vos bleef zijn team in deze fase op de been te houden.

Hollandscheveld wist zich daarna meer en meer in het spel te laten zien en een prima solo van Dekker eindigde met een onreglementaire actie van een verdediger binnen de zestien meter en scheidsrechter Schepers legde de bal op de stip. Strijker faalde niet en bracht de stand op 1-1.Tot de rust waren beide teams in evenwicht en Hollandscheveld wist in die fase gemakkelijk in de achterste linie van Wildervank te komen. Grote kansen kwamen hier helaas niet uit.

Na rust ging M. Mol al snel in de fout en mocht Hollandscheveld van geluk spreken dat de bal voor het doel langs hobbelde. Het spel golfde daarna op en neer zonder dat beide teams echt tot grote kansen wisten te komen.

Een diepe bal van achteruit naar de voorwaartsen van Wildervank werd simpel weggewerkt door de achterhoede, maar in een schouderduw van M. Mol zag scheidsrechter Schepers een dusdanige overtreding dat hij de bal weer op de stip legde. Nijland nam plaats achter de bal, maar Vos wist de matig ingeschoten bal te redden met zijn benen en ook de rebound van Nijland werd door Vos gekeerd. De derde bal werd tot opluchting van Vos over gekopt.

Een vrije bal van M. Mol leverde een spannende situatie op voor het doel van Smid, maar de kopbal van L. Hagen kon Smid niet verontrusten.

Uit een corner leek Wildervank vervolgens de 2-1 te scoren, maar vanwege hinderen van Vos in de 5 meter werd de treffer afgekeurd door Schepers.

Met nog tien minuten te spelen kreeg de ingevallen D. Mol een vrije bal te nemen. Waar iedere speler en supporter van Hollandscheveld de bal al binnen zag vallen ranselde Smid de bal uit de kruising.

Met nog weinig speeltijd op de klok kwam Wildervank weer op voorsprong. Een schot van de ingevallen Poot werd door D. Mol van richting veranderd en plofte achter een kansloze Vos tegen het net. Hollandscheveld ging op jacht naar de gelijkmaker maar J. Hagen vergat zichzelf tot tweemaal toe te belonen voor een prima wedstrijd. Na een overtreding op Span werd de wedstrijd beslist. Scheidsrechter Schepers weigerde te fluiten en Even-Zur kon alleen op Vos af en gaf Hollandscheveld de genadeklap.

Door deze treffer viel de wedstrijd stil en komt Hollandscheveld ook volgend seizoen uit in de 4e klasse.