Hodo wint van Titan

Hodo, nummer 3 op de ranglijst, speelde tegen nummer twee v.v. Titan, in de 4e klasse E zondag. Na de laatste twee wedstrijden met punten te hebben gemorst, namen de mannen van trainer André Blom zondagmiddag, na een zwaar bevochten zege, de punten mee naar Hollandscheveld. De Nieuw-Weerdingers, van trainer Geert Aaldering, hadden tot nu toe nog geen wedstrijd verloren. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jaap Hansen uit Delfzijl.

Eerste helft:
Het eerste deel van de wedstrijd kenmerkte zich, overigens aan beide kanten, door onrustig, onverzorgd spel, waarbij veelal de lange bal werd gehanteerd. Scheidsrechter Hansen legde dan ook veelvuldig de wedstrijd stil en moest van tijd tot tijd ingrijpen, waarbij het aantal gegeven gele kaarten aan beide kanten redelijk in balans lag . Titan buitenspeler Jelmer Deuling moest na een kwartier geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Thijs Over. Toch was het Hodo, dat in de 18e min. op voorsprong kwam. Een prima, verre uittrap van keeper Marcel Pol bereikte de snelle Patrick Timmerman. Hij kwam vrij voor keeper Remon Poede en scoorde beheerst(0-1). Duidelijk was dat Titan “een tandje bij ging zetten” en zette van tijd de Hodo-defensie onder druk. Een aderlating voor Hodo was de knieblessure van Hodo-aanvaller Martijn Dekker.
Na omstreeks een half uur spelen was het Peter Stap, die uit een scrimmage voor het Hodo-doel de gelijkmaker maakte(1-1). Vervolgens was het Rick Hendriks, die een diepe bal ineens nam, maar loeihard naast de goal van Hodo schoot. Het spel in het resterende deel van de 1e helft ging redelijk heen en weer, waarbij de druk van Titan enigszins toe nam. Met name Harmjan Moesker, topscorer in 4E voor aanvang van de wedstrijd, bleef gevaarlijk. Toch zochten beide teams bij een gelijke stand de kleedkamers op.
Tweede helft:
De beide teams kwamen gemotiveerd uit de kleedkamers, waarbij Titan gelijk weer de aanval op zocht. De goedspelende Hodo-verdediging, met voorop Paul Baldé en Timon Smeding capituleerden niet. Hodo kwam steeds beter onder de druk weg en kregen zowel op het middenveld als in de voorste linie steeds meer ruimte. Na ongeveer een kwartier spelen kwam Stefan Kikkert in balbezit en zocht met een goede steekbal de behendige Dave Padding. Hij soleerde het strafschopgebied van Titan in en omspeelde zijn tegenstander. Met een prima schot in de verste benedenhoek bracht hij Hodo weer op voorsprong(1-2). Rond de 70e min. was het de snelle Patrick Timmerman, die de voorsprong had kunnen vergroten. Zijn harde schot ging net naast. Ook Titan kwam nog dicht bij de gelijkmaker. Een hard schot van één van de Titanspitsen belandde in het zijnet, waarbij menig Titan-aanhanger de gelijkmaker zag, zelfs de speaker die de tune van een Titan doelpunt over de muziekboxen liet gaan.
De laatste fase, met bijna 10 minuten extra tijd, was meer hectisch en spannend dan mooi. Te meer daar Hodo met 10 man kwam te staan, na een veldverwijzing van Dave Padding(2e gele kaart). Ook moest de goedspelende, rechtervleugelverdediger Glenn Kikkert geblesseerd het veld verlaten. Toch lukte het uiteindelijk de Hodo-spelers, met de nodige inspanning en vechtlust, om de zege over de streep te trekken. De eerste nederlaag voor Titan in deze competitie was een feit.
Scoreverloop:
18e min. Patrick Timmerman(0-1), 30e min. Peter Stap(1-1) en 57e min. Dave Padding(1-2)
Opstelling Hodo:
Marcel Pol, Paul Baldé, Glenn Kikkert(87. min. Julian Pol), Timon Smeding, Marc ten Cate, Jorn Smit, Jorny Otten, Dave Padding Martijn Dekker(28e min Ricardo Benjamins), Stefan Kikkert(82e min. Boy Schonewille) . Patrick Timmerman.
Hodo speelt zondag 18 november a.s. thuis tegen KSC uit Schoonoord, aanvang 14.00 uur.
Man van de wedstrijd: Timon Smeding