Geslaagde turnwedstrijden Eugenia

Afgelopen zaterdag mocht CGV Eugenia de turnwedstrijden houden in sporthal de Marke in Hollandscheveld . 
Bij de ze wedstrijden mochten de dames van niveau E hun 1e wedstrijd turnen. Helaas deed Bo vandaag niet mee, omdat zij ziek was.
Ze beginnen op sprong. Het was even omschakelen omdat de sprongsituatie anders was dan gewend. Maar desondanks springen de meiden erg goed! Djoeke turnt een prachtige overslag tot stand. Demi, Chantal en Lauryn turnen 2 sprongen. Zij turnen een overslag en half in-half uit. Lauryn behaald hier zelfs een 11 op. Esmee is normaal erg sterk op sprong, maar heeft de laatste weken wat moeite met draaien. Vandaag turnt zij daarom een sprong zonder draai maar met perfecte uitvoering.
Op brug hebben de meiden hard gewerkt. Djoeke turnt een nette oefening met hoge opzwaaien. Esmee turnt vandaag voor het eerst het bovenste deel van de oefening door. Ook Demi lukt het om een strakke oefening te turnen. Demi heeft hard gewerkt aan haar spanning op brug en dit is goed te zien. Lauryn is een erg krachtige turnster en turnt de hele oefening in 1 keer door. Chantal doet een nieuwe afsprong, die zij woensdag geleerd heeft. Hiermee behaald zij zelfs het hoogste cijfer.
Door naar balk; het toestel waar de dames de afgelopen weken het hardst op geoefend hebben. Chantal mocht het spits afbijten. Zij deed heel knap een boogje op balk, maar moet helaas een val incasseren. Djoeke is hierna aan de beurt. Zij behaald al haar onderdelen, maar moet helaas ook 1 x het toestel verlaten. Demi turnt vandaag een perfecte balk oefening. Met haar sierlijke houding lukte het haar zelfs om met alle onderdelen te blijven staan. Ook Esmee lukte het om op de balk te blijven staan. Zij laat 2 knappe onderdelen zien met een mooie gespannen houding. Lauryn is als laatste aan de beurt. Erg gespannen stapt zij de balk op, want de Arabier iss nog niet vaak alleen gelukt. Tijdens de wedstrijd doet Lauryn het! Het lukt haar om alle onderdelen te turnen, wat stoer!
Zij mogen de wedstrijd afsluiten op vloer. Het onderdeel dat de meiden allemaal leuk vinden. Lauryn is wat gespannen voor de Arabier flikflak, maar dit is niet te zien. Zij turnt haar oefening met hoge sprongen. Ook Demi laat erg hoge sprongen zien. Zij weet zelfs de sprongen helemaal tot spagaat te springen. Chantal turnt een nette oefening. Djoeke heeft hard getraind op haar nieuwe vloeroefening. Dit is te zien. Jeetje wat een mooie sierlijke oefening. Ook Esmee heeft een nieuwe oefening en laat deze vol enthousiasme zien. Met deze oefening behaald zij zelfs een 11.
Met het team werden zij 2e.
In junior E werd Djoeke 4e.
In jeugd E werd Esmee 2e, Demi 3e, Lauryn 4e en Chantal 5e!
Een enorm goede uitslag dus voor deze eerste wedstrijd!
Tijdens de eerste rwsB wedstrijden van dit jaar in de Marke mogen Anouk, Senna en Djanaira in de eerste wedstrijd ronde beginnen. Djanaira start met een mooie overslag en een half in half uit op sprong. Senna kwam tijdens het in turnen niet uit met haar aanloop, toch wist ze tijdens de wedstrijd een mooie sprong te laten zien. Anouk springt een nette overslag en een half in.
De meiden hebben veel geoefend voor hun brugoefening. Senna en Djanaira turnde dan ook een mooie oefening. Anouk turnde voor het eerst kip aan de hoge legger in haar oefening.
Op de balk laat Djanaira voor het eerst haar boogje zelfstandig tot stand zien, ook haar radslag staat. Senna vind de balk erg spannend ondanks dat laat ze een mooie oefening zien, met een getelde radslag. Maar moest helaas 1x het toestel verlaten. Anouk turnt een strakke oefening en alle onderdelen tellen. Hier mee behaalde ze een 2e plaats op balk.
Aangekomen bij het laatste toestel, vloer. Anouk heeft een kleine twijfel, hoe begin ik ook alweer. Ze herpakte zich en er was niets meer van twijfel te zien. Ze turnt een hele nette oefening. Djanaira heeft hard geoefend op haar sprongseries en turnde een mooie arabier flik flak salto. Ook Senna heeft hard getraind op haar sprongseries en laat een nette loopoverslag, overslag zien.
Uit eindelijk worden de meiden 2e met hun team.
In de tweede ronde van de wedstrijd hebben we 2 teams in de middenbouw op niveau 5.
Het team van Fleur, Jasmijn, Noa, Bo, Eliza en Phillis.
En het team van Jessie, Rosanne, Nina, Lara en Jesmay.
Voor Nina, Lara, Noa, Jasmijn en Phillis is dit hun eerste wedstrijd, dus extra spannend.
De meiden beginnen bij sprong, hierbij hebben Nina, Lara, Noa, Jasmijn en Phillis allemaal een mooie overslag over kast geturnd. Eliza, Jesmay en Rossanne turnen een nette overslag over pegasus. Bo, Jessie en Fleur turnen als 2e sprong een nette half in half uit, Fleur behaald dan ook een 14 op haar sprong.
Op de brug hebben de meiden allemaal een mooie oefening laten zien, met daar in allemaal hun eigen toppunten. Zo heeft Phillis overgesprong naar de hogelegger, doen Jasmijn, Noa en Lara alleen een salto af en laat Nina haar ophurken door springen zien.
Eliza, Jesmay, Bo, Jessie, Fleur en Rosanne turnen hun oefening met alle onderdelen, zelfs door een paar met een plusje door driekwartreus in hun oefening te doen.
Door naar de balk, op de balk turnen alle meiden een mooie oefening.
Nina laat een nette koprol tot stand zien. Rosanne en fleur hun radslagen worden geteld. Op training gaat de balk bij Phillis altijd goed. Helaas nemen de zenuwen het vandaag over.
Noa, Jasmijn, Lara en Jessie turnen een nette oefening helaas moeten ze ieder 1x de balk verlaten.  Bo, Eliza en Jesmay staan met hun radslag en weten de oefening te turnen zonder de balk te verlaten.
Als laatste onderdeel de vloer, voor de meeste meiden het leukste onderdeel.
Ze hebben dan ook hard geoefend op het dansje en hun sprong series. Lara, Jessie, Jasmijn, Noa en Phillis turnen een mooie Arabier radslag en als 2e serie een nette overslag.
Nina, Eliza en Jesmay turnen en Arabier flikflak en als 2e serie een overslag.
Fleur turnt als eerste serie een nette Arabier flikflak salto, Bo turnt een nette Arabier flikflak flikflak, als 2e serie doenn beide meiden een loopoverslag, overslag.
Rosanne turnt een Arabier flikflak, flikflak met een mooie overslag als afsluiter.
Het team van Fleur, Jasmijn, Noa, Bo, Eliza en Phillis behaald een nette 3e plaats.
Het team van Jessie, Rosanne, Nina, Lara en Jesmay behaald een nette 5e plaats.