Sport

Elko verzuimt punten te pakken tegen HHV

Elim – Onder zeer mooie weersomstandigheden werd de derby tussen Elko en HHV op het sportpark in Elim gekorfbald.
Elko liet bij vlagen goed en verzorgd korfbal zien afgewisseld met passief en statisch korfbalspel en keek hierdoor met de rustpauze tegen een 6-8 achterstand aan.

Door Claudia Snijder

Ook in de tweede helft bleek het scorend vermogen tekort te schieten bij de Elimmers waardoor Elko de winst te makkelijk naar de gasten uit Hollandscheveld liet gaan. In aanvallend opzicht kon deze wedstrijd geen kantelmoment in de wedstrijd gevonden worden.
De eindstand werd uiteindelijk 11-16.

Elko ging van start met Hendri Kerssies, Michel Otten, Alien Veld en Heidi Blokzijl in het aanvalsvak.
De verdediging werd gevormd door Peter Kroezen, Leroy Otten, Nienke Veld en Margreet Koster.
Het werd geen wedstrijd met goed en mooi korfbal van beide kanten, maar het waren deze zaterdag de gasten die effectiever uit de aanvallen wisten te scoren.
Elko kwam deze wedstrijd moeizaam tot scores en dit bleef de hele wedstrijd de zere plek bij Elko en het spelbeeld gedurende de wedstrijd.
De Elimmers kwamen niet lekker in hun aanvallende spel, waardoor de druk op beide verdedigingsvakken iedere keer te lang duurde en HHV gebruik kon maken van het haperende scoreverloop bij Elko.
Elko ging op een te laag tempo te statisch en nadenkend korfballen waardoor het niet in de flow kwam van aanvallen met een hoog baltempo.
Het zoeken naar elkaar ging moeizaam en HHV werd gedurende de wedstrijd te makkelijk in het zadel geholpen om te scoren.
Desondanks bleven de Elkoërs goed door korfballen, maar echt boeiend werd de wedstrijd niet voor de vele supporters.
Het derby gevoel maakte er voor de supporters meer een wedstrijd van dan het korfbalspel dat beide teams lieten zien.
De Elkoërs hadden bij het laatste fluitsignaal een 11-16 verlies te accepteren.
Gezien het spelbeeld van de voorgaande wedstrijden en het proces van een nieuw elan toe te voegen aan het korfbalspel van de Elkoërs kan deze wedstrijd als onderdeel van de ontwikkeling meegenomen worden waar door trainer/coach Johan van Tilburg en zijn spelers hard aan gewerkt wordt.
Zaterdag 6 oktober mogen de Elkoërs om 15.30 uur op bezoek bij Dos-WK in Enschede.
Elko zou zichzelf een goede dienst bewijzen door deze punten mee te nemen naar Elim zodat het een aantal teams onder zich kan houden in de 2e klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen