Elko verliest in slotminuten van TOP

Afgelopen zaterdag speelde Elko een uitwedstrijd tegen het bekende TOP in Vroomshoop. Vorig jaar kwamen beide ploegen elkaar op het veld ook al tegen in de tweede klasse op het veld en toen ging beide keren de volle winst naar de ploeg uit Elim. Ook deze zaterdag leek er geen vuiltje aan de lucht. Elko speelde een erg sterke eerste helft en ging met een ruime voorsprong de rust in. De tweede helft was zwak aan Elko zijde en TOP wist langszij te komen en in de slotminuten zelfs de volle winst te pakken. Eindstand in deze wedstrijd was 20-19 in het voordeel van TOP.

Door: Peter Kroezen

Het begin van de competitie had voor Elko niet beter kunnen uitpakken; directe concurrenten Oranje Zwart en HKC werden beide verslagen en na vier speelweekenden stond Elko met al twee punten voorsprong aan kop in de derde klasse C. Top stond op slechts twee punten achterstand, maar door de ervaring met TOP vorig seizoen en de uitslagen die TOP tot nu toe op de mat had gelegd in deze poule ging Elko vol vertrouwen de wedstrijd in. Elko startte als een goed geoliede machine, goede aanvallen en sterk verdedigingswerk speelden TOP volledig zoek in het eerste deel van de wedstrijd. Door de grote scherpte in de afronding was het dan ook Elko dat binnen no time een voorsprong van 0-4 wist te produceren. De enige reden dat TOP aan wist te haken was doordat in beide vakken een heer van TOP van grote afstand wist mee te scoren. Door deze scores wist TOP terug te komen tot een stand van 4-6 waarna Elko voor rust weer orde op zaken stelde naar een 9-15 ruststand.

In de rust benadrukte trainer/coach Johan van Tilburg dat de spelers vooral de zuivere heren in beide vakken lam moesten leggen en dat de spelers van Elko iets meer rust moesten nemen bij het zoeken naar de juiste kansen.

In de tweede helft bleek dat Hendri Kerssies, die vorige week een blessure opliep, alles gegeven had en naar de kant gehaald moest worden. Het missen van Kerssies, die de eerste helft al de nodige scores op zijn naam had kunnen zetten, en het gebrek aan afronding in de tweede helft in beide vakken maakte dat TOP weer begon te geloven in een stunt. Tot 13-18 leek er nog niets aan de hand, maar daarna moest Elko zes scores op rij incasseren. Zes scores dat TOP opeens aan kop in deze wedstrijd bracht, waar ze de gehele wedstrijd tegen een achterstand aangekeken hadden. Enkele tactische wissels aan TOP zijde maakte dat Elko vooral tegen zichzelf aan het spelen was deze fase van de wedstrijd. Elko wist bij 19-19 nog eenmaal gelijk te komen, maar tegen alle verhoudingen in wist TOP toch de volle winst binnen te halen door twee minuten voor tijd de 20-19 binnen te schieten. Een domper voor Elko, dat vrijwel de hele wedstrijd het betere van het spel had, maar uiteindelijk op cruciale momenten opgelegde kansen begon te missen waardoor TOP het geloof bleef houden en enkele spelers had die op schotkwaliteit TOP de volle winst bezorgde.

Na dit verlies staat Elko nog steeds aan kop, maar deelt deze koppositie nu met twee andere ploegen; TOP en HKC. Volgende week speelt Elko om 15:30 uur thuis in Elim tegen Achilles uit Almelo.