Rock Blues in het Podium met T-99, The Goon Mat & Lord Benardo en Bacon Fat Louis

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag 5 oktober hebben bluesliefhebbers in Het Podium genoten van een Blues & Boogie Party met T-99, The Goon Mat & Lord Benardo en Bacon Fat Louis. Drie bands die een geweldige live reputatie hebben opgebouwd en dat was te merken ook!

De inmiddels bekende donkere zaal van Het Podium in Hoogeveen was helaas niet volledig gevuld, maar dit mocht de pret absoluut niet drukken. De 3 bands trokken alles uit de kast om het iedereen naar hun zin te maken. Er werd genoten, volop gedanst en er waagden een aantal bezoekers aan een stagedive.

 

T-99:
Drie wilde rock’n’roll-vrijbuiters met groots grommende gitaren, roffelbeukende drums, pets-kets contrabas en dubbelloops vocalen. Het alternatieve rootsrock-trio T-99 uit Amsterdam is één van Nederlands beste bands. Ze rocken, ze ratelen, ze rollen, ze schudden en swingen.

The Goon Mat & Lord Benardo:
Dit Belgische duo bewijst met hun keiharde, rauwe garageblues dat twee personen samen flink wat kabaal kunnen maken. The Goon Mat, oftewel Matthias Dalle, is een oldschool bluesgitarist, waarbij invloeden van Elmore James en Iggy Pop hoorbaar zijn. Lord Benardo, oftewel Fabian Bennardo, zorgt voor fantastisch harmonicawerk. Het resultaat? Een heerlijke dosis boogiegeweld!


Bacon Fat Louis:
Verwacht geen gelikte, academische gitaarsolo’s, maar een zelfgemaakte cigar box gitaar, bluesharp, een dansbaar ritme en enorm veel bezieling! En ja, er zijn invloeden van Jack White, R.L. Burnside en Son House. De mannen van Bacon Fat Louis laten zien dat ze zijn geboren voor de blues. Leuk om te weten wellicht is dat de Hoogevener Rik Penninga een volwaardig lid is van deze band, Rik bespeeld op zijn geheel eigen manier de drums.

Rik Penninga is tevens de man  die Trashfest een nieuw leven ingeblazen heeft. Op 2 november aanstaande zal dit metal-feest plaats vinden in Het Podium. Trashfest, terug van weggeweest!

Foto’s van Mark Otten – CapturedByMark.nl – Voor alle foto’s klik hier.