Donderdag 18 oktober opent Col du VAM

Wijster – De VAM-berg wie kent hem niet. Je rijd over de A28 en je ziet hem liggen. Ook als je de Ronde van Drenthe hebt gevolgd weet je over welke berg we het hebben. De VAM in wijster is een berg afval begroeid met gras en aangelegde wegen. Ook is er speciaal voor de openstelling een kasseienstrook aangelegd. 

De VAM-berg was altijd een verboden gebied. Hier komt vanaf morgen een verandering in. De berg is geasfalteerd en er is een kasseienstrook aangelegd. Ook is het hele gebied fietsproof gemaakt en is er een heus parcours ontwikkeld voor de sportfietser.

Het parcours

Bestaat uit diverse klimroutes en afdalingen. De klim heeft een steigingspercentage van 10% Het fietsparcours op de ‘Col du VAM’ bestaat uit drie klimroutes en een afdaling.  Het steilst is de keienstrook aan de noordkant van de berg. Daar krijgt je fietser 15% voor de kiezen.

Gedeputeerde Henk Brink doet donderdag 18 oktober de officiele opening van de berg, dit doet hij samen met de Drentse Wielervereniging en de pers maar ook met speciaal uitgenodigde gasten. Hierna is het gebied toegankelijk voor iedereen.

Voor de MTB-er word nog een parcours aangelegd. Deze is naar verwachting rond 2019 klaar.

Afbeeldingsresultaat voor berg vam wijsterFoto: © RTV Drenthe