Dikverdiende overwinning Noordscheschut tegen Balk

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut een 2 – 1 overwinning geboekt tegen Balk. Op deze overwinning viel niets af te dingen. Men was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, al duurde het tot aan de laatste speelminuut tot het daadwerkelijke krachtsverschil op deze voetbalmiddag ook in de score werd uitgedrukt.

Kansenregen

Met Lauren Lanning, voor de afwezige Leon Vlietstra, in de basis begon Noordscheschut voortvarend aan het treffen tegen Balk. De equipe van oefenmeester Marc van Meel zette de opponent vroegtijdig onder druk en dit resulteerde meteen tot enkele mogelijkheden. Een vrije trap van Melvin Mol kon nog net voor de voeten van de inkomende Nick Koster worden weggeplukt. Ook een fraaie solo van Koster stierf in schoonheid, omdat hij het speeltuig net niet krachtig genoeg wist af te drukken. Een sprankelende openingsfase van de thuisploeg, de gasten kwamen niet of nauwelijks in het spel voor. Totdat na een kwartier spelen het bij de eerste de beste mogelijkheid aan de andere zijde wel meteen raak was. Na een diagonale bal ontsnapte een aanvaller van Balk, achter de rug van de Schut-defensie, en schoot het leer stijlvol achter Wiebe Zinger. Het dient gezegd dat er op zijn zachtst gezegd een flinke buitenspellucht hing aan deze treffer, maar het arbitrale trio was een andere mening toegedaan. Noordscheschut liet zich, zoals zo vaak, door deze domper niet het veld uitslaan, maar ging naarstig op jacht naar de gelijkmaker. Andermaal kwam Koster een teenlengte tekort en een schot van Aron Boer scheerde over de deklat. Na een half uur spelen leek Noordscheschut op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Mol bereikte Jos Kroezen bij de tweede paal, maar het leer kon niet over de doellijn worden gewerkt. Een minuut later verdween een volley van Koster rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De aanvalsgolven denderden maar door, want weer een minuut later was Rijnald Vos dicht bij een treffer, hij kon een voorzet van Koster bij de eerste paal net niet binnenglijden. Een ware stormloop op het doel van de gasten, maar vooralsnog zonder het gewenste resultaat. Aan de andere zijde moest Zinger nog één maal handelend optreden na een uitval van de gasten. Op slag van rust nog één grote mogelijkheid voor de thuisploeg, een vrije bal van Mol vond het hoofd van Kroezen, maar andermaal verdween het speeltuig over de deklat.

Stormloop
De tweede helft ging de thuisclub op dezelfde voet verder. Een vrije trap van Boer miste kracht om de keeper te verschalken. En een vrije bal van Mol kon door Koster slechts worden geschampt. Enkele minuten later was er opnieuw een scherp aangesneden voorzet van Mol, maar deze werd door alles en iedereen gemist. Kort hierna nam Boer een rebound vanuit een corner in één keer op zijn pantoffel. Het speeltuig suisde richting kruising, maar de sluitpost van Balk ranselde het leer bekwaam uit de bovenhoek. Na een uur spelen bracht Van Meel Kevin van Dalen binnen de lijnen voor Rijnald Vos. Stormram Ton Kamping werd naar de frontlinie gedirigeerd en Van Dalen nam diens stek over achterin. De kansen bleven zich aaneenrijgen. Een inzet van de ijverige Koster verdween over en een kansrijke voorzet van Dennis Hooijer scheerde andermaal aan alles en iedereen voorbij. In de 68e minuut kwam Koster dreigend het zestienmetergebied binnen en werd met een grove charge onreglementair gevloerd. De leidsman kon niet anders dan een penalty toekennen en deze werd onberispelijk door Mol in het dak van het doel gejaagd, de meer dan verdiende 1 – 1. Maar de thuisclub ging op jacht naar meer. Eerst moest Zinger aan de bak om een inzet van balk onschadelijk te maken, maar hierna pakte de thuisclub de draad weer op. Een schot van Koster kon worden geblokt en een inzet van Kamping hobbelde naast. Toen in de 88e minuut een kopbal van Koster uiteenspatte op de kruising, leek het duel af te stevenen op een remise. Maar men had het mooiste voor het laatst bewaard. Middels een prachtige aanval over meerdere schijven werd Dennis Hooijer aan de linkkant vrij gespeeld, Hooijer bracht het leer voor en uitblinker Koster schoof bij de tweede paal de meer dan verdiende, en bevrijdende, 2 – 1 tegen de touwen.

De blijdschap bij spelers, begeleiding en supporters was groot. Een belangrijke driepunter, en nog belangrijker, gepaard gaande met goed voetbal en het creëren van vele kansen. Volgende week speelt Noordscheschut een uitwedstrijd tegen SV Bedum.

Man van de wedstrijd: Nick Koster.