1350 mensen genieten van Bluesmuziek

Hoogeveen – Zaterdagavond was het maximale aantal van 1500 kaarten bijna bereikt door De Tamboer. Ruim 1350 kaarten van het festival waren verkocht. Het was gezellig druk en mensen genoten de hele avond van de klanken van diverse bands. Het grootste deel van de aanwezigen bleef tot de laatste klanken hadden geklonken.

Dave Warmerdam Band trapte de avond af. De zangeres Janne Timmer had zichtbaar plezier in deze avond. Halverwege het optreden bedankte ze het massale opgekomen publiek. “Ik heb nog nooit voor zon groot publiek opgetreden.” Nadat de band het massale publiek had opgewarmd ging de grote zaal open voor Dana Fuchs. Dana Fuchs trad op in de grote zaal met haar band. De zaal die van voor tot achter helemaal gevuld was deinde mee op haar klanken. Luid applaus en vaak de handen op elkaar gaven aan dat de mensen het erg naar hun zin hadden.

In de Passagezaal trad de band Barrelhouse op. De eerste sessie was akoestisch en de tweede sessie was elektrisch. Deze band had de hele avond de volle zaal voor zichzelf. Hier kon je lekker rustig zitten en tot rust komen op de magische klanken van de Blues.

Joe Louis Walker gaf na Dana Fuchs een wervelend optreden in de grote zaal. Een zaal die wederom van voor tot achter  gevuld was. De sfeer zat er duidelijk goed in en ook de reacties waren positief.

Black Cat Biscuit was de enige band die in de Park Foyer optrad. Zij hadden de trappen goed gevuld met mensen. Helaas stond het niet zo vol als de andere zalen maar was de gezelligheid er niet minder om.

De avond werd afgesloten door de band The Dynamite Blues Band. Deze traden op in het Forumfoyer. De mensen die uit de grote zaal kwamen van Joe Louis Walker bleven groot en deels hier allemaal nog hangen voor de laatste klanken van deze avond. De zaal die van voor tot achter vol stond dansten mee op de laatste noten. Rond de klok van 01:00 moest ook deze band stoppen en ging iedereen met een goed gevoel terug naar huis.

De Tamboer kan, net als het publiek, terug kijken op een fantastische editie van het Bluesfestival. Met 1350 kaarten van de 1500 beschikbare was het hele festival dan ook bijna uitverkocht. Iets wat De Tamboer vooraf niet had verwacht.

Meer foto’s vind u op GD Fotografie Facebook

© foto Mark Otten