Sport

Dieuwke Inia is schaakkampioen na spannende strijd

Hoogeveen – Schaakclub Hoogeveen is weer een kampioen rijker. Dieuwke Inia werd zondag Noordelijk kampioen tot en met 9 jaar. Dieuwke mag nu naar het Nederlands Kampioenschap. Twee andere jeugdleden van de schaakclub miste net een ticket voor het NK.

Dieuwke had een heel spannend toernooi. Met nog twee ronden te gaan stond ze een punt achter op het concurrent voor de meisjestitel. In de voorlaatste ronde wist ze knap te winnen van een jongen met een flink hogere rating. Omdat haar directe concurrente verloor, eindigde beiden gelijk en moest een snelschaakbarrage  de beslissing brengen. Deze barrage was zeer spannend, maar eindelijk was Dieuwke de beste.

Jack Kappers en Yenz Nijman speelde ook een erg goed toernooi. Ze speelden in een andere leeftijdscategorie en hadden bij het ingaan van de laatste ronde nog een kans op een plek bij de eerste drie. Dat is erg knap. Voor Jack was dit zijn tweede toernooi en voor Yenz zijn eerste. Helaas duurde het toernooi net te lang voor hen om een prijs mee naar huis te kunnen nemen.

Nathan Liu speelde ook een goed toernooi. Hij wist het elke partij lang vol te houden en wist uiteindelijk twee partijen te winnen.

Aankomende evenementen