Sport

De eerste Grand Prix van DroomDamsters start zaterdag in Hoogeveen

Hoogeveen –  Het damspel is voor iedereen toegankelijk; de spelregels zijn namelijk makkelijk te leren, waardoor het een laagdrempelig spel wordt. In drie minuten kan iedereen een dampotje starten. Tegelijkertijd is het ook een enorme uitdaging om een hoger niveau te behalen. Het damspel heeft dus twee intrigerende kanten.

Meisjes en vrouwen stimuleren
Bij het schooldammen en recreatief niveau zie je de grote verschillen bijna niet, maar op wedstrijdniveau wordt het damspel meer beoefend door mannen. Hierin zijn de dames in een behoorlijk ondertal. Het nieuwe project DroomDamsters van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) wil zich daarom meer inzetten om de wedstrijddamsport voor meisjes en vrouwen te stimuleren en promoten. DroomDamsters is een online damvereniging waar iedereen lid van kan worden. Zij vinden het belangrijk om het damspel positief onder de aandacht te brengen via promotionele projecten door boegbeelden in te zetten. Daarnaast organiseren ze toernooien voor damsters.

Hoogeveense voorzitster
DroomDamsters wordt gedragen door de Hoogeveense voorzitster Nicole de Vries (18): “Wij zijn afgelopen jaar gestart met DroomDamsters en hebben nu al 125 leden. We zien dat de community van het damesdammen hechter is geworden door de activiteiten die we opzetten. Het dammen wordt voor hen weer wat gezelliger, leuker en professioneler gemaakt. Ook willen wij een via onze vereniging nieuwkomers inspireren en binden aan de damsport. Oja, en we hebben een prachtige promotiefilm gemaakt!”

Grand Prix
Het eerste toernooi wat op de agenda staat is de start van een heuse Grand Prix. Zaterdag wordt het toernooi in MFC De Magneet in Hoogeveen gehouden vanaf 11:00 uur. Een prachtig aantal van 28 damsters doen hieraan mee. Zo komt de 2-voudig wereldkampioene Natalia Sadowska uit Polen. In de nationale competitie komt zij uit voor HDC Hoogveen. Daarnaast schuift ook de huidige Nederlands kampioene Vitalia Doumesh aan. Tevens doen er veel jeugdig talent mee. Namens Hoogeveen zijn dat wereldkampioene Lisa Scholtens, Nicole de Vries, Elise Schouten en Charell Schuller.

Meer informatie over DroomDamsters en de Grand Prix is te vinden op www.droomdamsters.nl. Iedereen is welkom om aanstaande zaterdag langs te komen op het toernooi.

Op de foto: Jasmijn Scholtens (boegbeeld van DroomDamsters) Foto: Zainal Palmans

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen