Boules Doar wint thuiswedstrijd tegen Paderborn

Noordscheschut – Jeu e Bouleclub Boules Doar uit Noordscheschut heeft vanaf 2008 een uitwisseling weekend met Bouleclub KäsKöSäh Paderborn e.V. In dat weekend strijden 10 teams tegen elkaar met als inzet een wisselbeker. Afgelopen weekend was de 10e keer dat dit evenement plaatsvond.
Tot op heden heeft elke club op eigen terrein gewonnen en de stand om de wisselbeker was voor het weekend 5-4 in het voordeel van de Paderborners. De vraag was, gaat Boules Doar de stand op 5-5 brengen. Zaterdag werd er gespeeld bij goed weer met een klein beetje regen. Na 4 ronden leek allesgoed te gaan en was er een voorsprong van 6 gewonnen partijen. In de laatste ronde, van zaterdag, leek het even mis te gaan. Maar de dag werd toch nog afgesloten met een 26-24 stand.

Zondag werd er al vroeg begonnen, want er was slecht weer opkomst. De eerste 2 ronden, bij droog weer, gingen gelijk op en bleef het verschil 2 punten, dus heel spannend. Ronde 3 en 4 leverden een winst op van totaal 8 punten, zodat de laatste ronde inging met een voorsprong van 10 punten. De laatste ronde was gelijk, daardoor bleef de voorsprong 10 punten en won Boules Doar met 55-45 van Paderborn. Overigens werden de laatste 3 ronden gehouden in de stromende regen, want het is tenslotte een buitensport. Hierna kon de wisselbeker worden overhandigd aan de wedstrijdleider en blijft die weer een jaartje in Noordscheschut.
Volgend jaar moet de beker in Paderborn verdedigd worden.
Wederom, ondanks de regen, een zeer gezellig weekend met onze Duitse vrienden, want ondanks de strijd staat de gezelligheid voorop. archief foto