Amusement

Wandelaars vol lof over de Herfstweidebliktocht

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag vond de derde herfstweidebliktocht plaats georganiseerd door wijkvereniging De Weide. Na een natte vrijdagavond was het zaterdagmorgen droog en om half acht stonden de eerste wandelaars al voor de deur om zich te laten inschrijven.

Om 8 uur werd door de voorzitter het startsein gegeven voor de 30 km en een half uur later konden ook de wandelaars voor de 20 km van start. Daarna volgende nog de 10 en 5 km wandelaars Speciaal voor de mensen uit Hoogeveen met kleine kinderen was een 5 km wandeling uitgezet. Hier is zo weinig gebruik van gemaakt dat deze afstand de volgende keer niet meer terugkomt.

Onderweg werd er een versnapering uitgedeeld en waren er rustpunten in o.a. De Wenning in Pesse en de Vecht. Van de wandelaars die terugkwamen kreeg de organisatie te horen dat er bijzonder mooie routes waren uitgezet. Vlak voor vijf uur kwamen de laatste wandelaars binnen. Een van de twee wandelkoppels hadden al pratend een afslag gemist en hebben heel veel km’s extra gelopen, maar zagen toch kans om net voor de sluitingstijd binnen te komen.

Na afloop konden de wandelaars zich weer opladen met warme koffie of heerlijke soep. In totaal hebben ca. 150 wandelaars meegedaan aan de herfstweidebliktocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen