Afscheidswedstrijd voor HZVV’ers Breukelman en Strijker

Hoogeveen: HZVV eert Erwin Breukelman en Frank Strijker op zaterdag 7 juli met een afscheidswedstrijd. De verdediger en aanvaller speelden tussen 2009 en 2018 samen in het eerste elftal van HZVV. Het duo kwam gezamenlijk tot meer dan 500 wedstrijden en had een belangrijk aandeel in meerdere kampioenschappen.

Door Jorn Schonewille​

Omdat zowel ‘Breukie’ als ‘Freekie’ heeft besloten te stoppen, wil HZVV de twee clubmannen graag op een speciale manier bedanken voor bewezen diensten. Dat gebeurt op 7 juli tijdens de HZVV-familiedag in de vorm van de Breukelman & Strijker Testimonial. Om 15.15 uur zal de afscheidswedstrijd tussen twee teams vol (oud-)HZVV’ers, gekozen door Breukelman en Strijker, aanvangen. Het duel wordt mede mogelijk gemaakt door HZVV Onderneemt en Pand 3&40.

Hele leven bij HZVV gespeeld

Strijker heeft zijn hele leven bij HZVV gespeeld en was elf jaar lang lid van de A-selectie. In deze elf jaar kwam hij tot 252 wedstrijden en 129 doelpunten. De all-time topscorer van HZVV noemt zichzelf met recht ‘een jongen van de club’. “Het groepsgevoel van zo’n team en de bijbehorende kleedkamerhumor zal ik erg gaan missen”, aldus de goaltjesdief.

“Ik ben me een echte HZVV’er gaan voelen”

Twee jaar nadat Strijker speler was geworden van de eerste selectie verruilde Breukelman zijn club HHC uit Hardenberg voor HZVV. Breukelman ontwikkelde zichzelf snel tot een betrouwbare verdediger en werd in het seizoen 2014/2015 beloond met de aanvoerdersband. “In die negen jaar ben ik me een echte HZVV’er gaan voelen”, zegt ‘Breukie’.
In al die jaren bij HZVV 1 beleefden beide spelers naar eigen zeggen hoogtepunten in overvloed. Een van de mooiste duels die ze hebben gespeeld was de gewonnen bekerwedstrijd tegen buurman VV Hoogeveen, in het najaar van 2016. Ruim 2500 toeschouwers zagen dat HZVV bij rust aankeek tegen een 1-0 achterstand. Na de rust draaiden de ‘roodwitten’, dankzij twee goals van Strijker, de stand volledig om en bekerden ze verder ten koste van de ‘blauwen’: 1-2.
Een ander hoogtepunt was het kampioenschap van drie jaar geleden. Op 18 april 2015 moest er door HZVV 1 van d’ Olde Veste‘54 1 gewonnen worden om het kampioenschap in de Eerste Klasse te kunnen vieren. Al na 2 minuten kwam HZVV op voorsprong dankzij een doelpunt van Strijker. Na rust verdubbelde HZVV de voorsprong via Breukelman: 2-0. Deze stand bleef tot het eind van de wedstrijd op het scorebord staan, waarna een enorm feest losbarstte.
​Afscheidswedstrijd op zaterdag 7 juli​

Voor hun afscheidswedstrijd op zaterdag 7 juli hebben Breukelman en Strijker twee teams samengesteld, inclusief begeleiding. Beide elftallen zitten vol coryfeeën. Enkele bekende oud-HZVV 1-spelers die meedoen zijn Pim de Jonge, Edward Eshuis, Erwin Mulderij en Roy Jurgens, met wie Breukelman tegelijkertijd naar HZVV kwam. Uit de huidige A-selectie staan onder anderen Jan Hup, Hidde Streutker en Yannick Manusiwa aan de aftrap. ‘Team Breukie’ zal worden gecoacht door Gert van Duinen en Harold Brunsting. Oud-HZVV-trainer Karlo Meppelink en Flip Vellinga, die na een succesvolle trainerscarrière van 25 jaar is toegetreden tot de Technische Commissie van HZVV, sturen ‘Team Freekie’ aan. De afscheidswedstrijd staat onder leiding van Henry Duinkerken.

Programma HZVV-familiedag:
11.00–14.30 Zeskamp
14.30–15.00 Demonstratie HZVV Old Stars
15.00–15.15 Huldiging kampioenen jeugdteams HZVV
15.15–16.30 Breukelman & Strijker Testimonial