Staatssecretaris Christophe van der Maat bezoekt Hoogeveen

Hoogeveen-Afgelopen zaterdag bezocht Christophe van der Maat op uitnodiging van de VVD Hoogeveen VEPA en dorpshuis Het Overschotje in Fluitenberg. Het bezoek aan VEPA diende als werkbezoek en het bezoek aan het overschotje om de dialoog aan te gaan met de leden van de VVD.

De connectie van VEPA met defensie werd door iedereen niet gelijk begrepen, maar al snel werd duidelijk dat VEPA alle meubels levert aan defensie. Duizenden stuks per jaar.

VEPA zet maar bedrijfsvoering vol in op duurzaamheid en innovatie. Alle producten die door VEPA aan defensie worden geleverd zijn circulair. Oftewel, elke stoel die geleverd wordt heeft in een eerder leven ook al als stoel gediend. Door middel van deze circulaire bedrijfsvoering wordt de levensduur soms wel verdubbeld.

In Het Overschotje ging Christophe van der Maat in gesprek met de leden. De bijeenkomst was goed bezocht en er ontstond een levendige dialoog.

Defensie is hard bezig om Defensie meer in de harten bij de mensen te krijgen. Het moet een belangrijker en meer erkend onderdeel zijn van de samenleving.

Tevens heeft Defensie in de afgelopen jaren achterstanden opgelopen. Sinds de oorlog in Oekraïne is iedereen zich ervan bewust over de noodzaak om een sterke defensie te hebben. Hierop wordt nu fors geïnvesteerd. Wat belangrijker wordt is de digitalisering bij Defensie, dit is nu één van de pijlers waarop wordt geïnvesteerd.