Amusement

Programmering De Tamboer en Het Podium 2 t/m 7 april 2024

Schaatstheater Onderweg | Een unieke mix van schaatsverhalen en muziek

Donderdag 4 april | 20.00 uur | De Tamboer

 

Jan Vayne en Herbert Dijkstra verzorgen op donderdag 4 april een avondvullend programma met een orkest, koor, schitterende pianomuziek en anekdotes uit de schaats- en commentatorcarrière van Herbert Dijkstra. Daarnaast reizen drie oud-wereldkampioenen af naar De Tamboer in Hoogeveen.

Hoogevener Jan Bols en de nu in de gemeente de Wolden/Hoogeveen woonachtige Harm Kuipers zijn voorbeelden voor velen. Ze hebben beide veel betekend voor de schaatssport en sport in het algemeen, voor Hoogeveen en heel Nederland. De derde oud-wereldkampioen en olympisch kampioen die verwelkomd wordt op het podium is Sten Stensen uit Noorwegen, de belangrijkste concurrent van de drie Drenten in hun schaatsperiode. Sten Stensen is de beroemdste van de vier S-en uit de periode 1975-1981 (Stenshjemmet, Sjobrend en Storhold en Stensen).

Verder is ook Gert Jakobs te gast en vertelt met humor een aantal van zijn schaatsanekdotes. Het programma wordt opgeluisterd met een uniek klassiek orkest en violist Adriaan Stoet, die samen met Jan Vayne de avond muzikaal compleet maken. De opening wordt verzorgd door het Haydn Jeugd Strijkorkest; strijkers van 9 tot 19 jaar.

Meer informatie en kaarten: https://detamboer.nl/programma/schaatstheater-onderweg-2024

 

 The Best of Britain | The Power of Music

Vrijdag 5 april | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

Syb van der Ploeg, Brenda Bee en Maarten Peters komen op vrijdag 5 april naar De Tamboer. Gezamenlijk met hun vijfkoppige band garanderen ze een avond vol met de beste Radio 2 Top 2000 hits.

 Al jarenlang speelt The Best of Britain de allergrootste hits van Engelse bodem. Muziek van The Beatles tot Coldplay en alles daar tussenin. Van de sixties tot heden; een feest der herkenning voor jong en oud. De band bestaat uit onder andere multi-instrumentalist Hubert Heeringa. Het motto van de band is ‘gedrevenheid’, wat zorgt voor muzikaal spektakel vol wereldhits.

 Meer informatie en kaarten: https://detamboer.nl/programma/the-best-of-britain-the-power-of-music-2024

 

Nick Schilder | The Singer Songwriter Show | Laatste kaarten

Zaterdag 6 april | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

Tijdens zijn eerste solotour neemt Nick Schilder zijn publiek mee naar zijn jeugdliefde: oorstrelend mooie muziek van de grote singer-songwriters, van vroeger en nu. Hij vertelt op zaterdag 6 april in De Tamboer over de geschiedenis van het genre, deelt persoonlijke verhalen en zingt zijn eerste solomuziek.

 “Ik ben opgegroeid met de muziek van onder anderen Jackson Browne, James Taylor, Bob Dylan, Don McLean en Neil Diamond. Ik speelde deze muziek eindeloos op mijn gitaar en zong deze op mijn slaapkamer. Ik verbaas me erover dat het muziek is die je op de radio amper hoort, maar dat als je zo’n liedje speelt, het voelt als een warm bad en mensen het altijd fijn vinden deze nummers te horen,” aldus Nick. Ook brengt hij muziek van hedendaagse songwriters ten gehore, zoals Shawn Mendes en Ed Sheeran.

Meer informatie en kaarten: https://detamboer.nl/programma/nick-schilder-the-singer-songwriter-show-2024

 

Rust en Vreugd | Van de makers van Hendrik Groen

Zondag 7 april | 15.00 uur | toneel | De Tamboer

Van het verzorgingshuis naar de volkstuin: na het succes van de dagboeken van Hendrik Groen, brengt dezelfde auteur nu Rust en Vreugd. Als weduwe Emma Quaadvliegh een volkstuintje gaat onderhouden, ontmoet ze een bont gezelschap aan buren die niet altijd even vredelievend met elkaar omgaan. Op zondag 7 april is dit ontroerende, doch tenenkrommend grappige toneelstuk te zien als matineevoorstelling in Theater De Tamboer in Hoogeveen.

 Het verhaal

Tijdens het opruimen vindt de 68-jarige weduwe Emma Quaadvliegh een vergeten inschrijving voor een tuinhuisje op volkstuinencomplex ‘Rust en Vreugd’. In gedachten spoort haar recent overleden man haar aan om een kijkje te nemen. Emma wordt op slag verliefd. Dat ze geen groene vingers heeft, maakt niet uit; een gezellige, bonte groep medebewoners schiet meteen te hulp. Ondanks haar verdriet en de onverwachte tuincontrolecommissies, onderling gekibbel en de vele ongeschreven regels, vindt ze haar geluk weer terug in dit groene paradijs.

 Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling kun je een inleiding bijwonen. Tijdens de inleiding hoor je meer over de achtergrond en bijzonderheden van de voorstelling.

Meer informatie en kaarten: https://detamboer.nl/programma/rust-en-vreugd-2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen