Meerdere meldingen van tijgermug in Hoogeveen

Hoogeveen – Nadat afgelopen week de melding binnenkwam van een tijgermug aan De Ruisvoorn in Hoogeveen, kwam er vanavond bij de redactie van Regionieuws Hoogeveen nog een melding binnen van een tijgermug. 

Ook aan de Muurbloemstraat blijkt een tijgermug te zijn gesignaleerd. Bij ontdekking van deze mug die Westnijlziekte mee kan dragen moet er altijd melding gedaan worden.

Opsporing
De aanwezigheid van de Aziatische tijgermug is in Nederland ongewenst omdat de mug infectieziekten kan overdragen. In Nederland is dit nog niet voorgekomen en die kans is ook zeer klein. Om te voorkomen dat deze mug zich in Nederland vestigt, start de NVWA binnenkort met de opsporing van eventuele andere Aziatische tijgermuggen. In een gebied van ruim 100 meter rondom de locatie waar de Aziatische tijgermug is gevonden, gaat de NVWA met zogenoemde muggenvallen op zoek naar de eventuele aanwezigheid van meer Aziatische tijgermuggen. Er zijn geen risico’s verbonden aan deze opsporing.

Vragen
Voor vragen die te maken hebben met gezondheid kunt u bellen met GGD Drenthe via 0592-306300. Heeft u andere vragen, dan kunt u bellen met de NVWA via 0900-0388. Meer informatie over de Aziatische tijgermug vindt u op de website van de NVWA: www.nvwa.nl (zoek op tijgermug).

Foto van de tijgermug aan de Muurbloemstraat.