Amusement

Zeven deelnemers, waaronder BLOOM uit Hoogeveen naar Popsport Drenthe 2024

Zeven acts uit diverse hoeken van Drenthe zijn gestart met het ontwikkeltraject Popsport. Singer-songwriters Meeri uit Assen, Kiki en NIK uit Borger en Rowan uit Emmer-Compascuum zijn door Stichting Kunst & Cultuur uitgenodigd voor het ontwikkeltraject Popsport. Ook het duo family suicide uit Emmen en de bands BLOOM uit Drouwen/Hoogeveen en Free Attix uit Assen mogen dit jaar meedoen.
Dankzij het traject Popsport kunnen de jonge muzikanten verder groeien in hun muzikale ambities.

 

Popsport is gestart met een kick-off waar deelnemers elkaar en hun persoonlijke coaches Jesper Albers, Ordia Diane en Ruben van Hemmen hebben ontmoet. Ook stond een fotoshoot op het programma. In april volgen de deelnemers diverse artistiek inhoudelijke workshops en coachings. Daarna volgt op 5 mei een kort optreden op de Welcome to the Playground Stage van het Bevrijdingsfestival Drenthe. Iedere act sluit Popsport Drenthe op 29 juni in Podium34 te Borger af met een korte show, waarna één van hen wordt uitgenodigd voor het landelijke traject.

 

Popsport Drenthe is een talentontwikkelingstraject voor Drentse acts die serieuze stappen willen zetten in hun muzikale carrière. Op basis van de stappen die ze in hun ontwikkeling laten zien wordt een van de deelnemers acts uitgenodigd voor het landelijke traject met meer workshops en coaching. Dit traject wordt afgesloten met een muziekopname en een videoclip.

 

Vorig jaar mocht de 18-jarige singer-songwriter Happenstance (Marin Krebbers) uit Assen deelnemen aan het landelijke traject. Met zijn indie/rock hoopt hij nu op optredens in de provincie. Op Koningsdag staat Happenstance in de Muziekkoepel in Emmen en ook hij mag een optreden verzorgen op de Talentstage van het Bevrijdingsfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen