Zeer geslaagd Theaterweekend in De Tamboer

Hoogeveen – Theater De Tamboer haalde afgelopen weekend ruim 2700 bezoekers binnen tijdens het Nationaal Theaterweekend, bijna 10% meer dan vorig jaar. Met uitverkochte zalen bij Fred van Leer en het Peuterfestijn, een uitverkochte Middeleeuwse Maaltijd, twee uitverkochte Backstage Tours, bomvolle zalen bij familiemusical De Brief voor de Koning en Tommie Christiaan en een gezellige Pubquiz, kijkt De Tamboer terug op een zeer geslaagd weekend.

Ruim 2700 bezoekers bij Fred van Leer, Backstage Tours, Middeleeuwse Maaltijd en Peuterfestijn

“Een heerlijke start van 2019”, vindt directeur Pieter-Bas Rebers. “Het is geweldig om in één weekend zo’n divers publiek in je theater te mogen verwelkomen. Ruim de helft van alle bezoekers kwam zelfs voor het eerst in De Tamboer. Fantastisch, want een belangrijk doel van het Theaterweekend is om juist nieuw publiek kennis te laten maken met de veelzijdigheid van het theater. Dat is dus goed gelukt!

Randprogramma

Vrijdagavond werd het weekend afgetrapt met een gezellige Ladies Night. Rondom de uitverkochte voorstelling van de bekende stylist Fred van Leer, waren er stands van zo’n 20 ondernemers uit Hoogeveen en omgeving. Het aanwezige publiek kon genieten van make-overs, massages, kleding en lekkernijen. En daar werd door de dames gretig gebruik van gemaakt!

Zaterdagmiddag startten er om 14.00 en 14.30 uur twee gratis Backstage Tours. Het publiek kreeg een rondleiding door het theater en stuitte onderweg op muzikale verrassingen: singer-songwriter Kim Sturre zong liedjes in een kleedkamer, de zusjes Susette en Noëlle Jonge speelden en zongen liedjes bij de horecakeuken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerrit Jan Rutgers begeleidde helemaal bovenop de trappen bij de Tamboerzaal drie muzikanten van Scala Centrum voor de Kunsten, het publiek zetelde zich gezellig op de trappen. In de Artiestenfoyer kon het publiek luisteren naar liedjes van The Eastfields. Tot slot kregen bezoekers nog een kijkje in de orkestbak en op het toneel, waar technici druk bezig waren met de opbouw voor de familiemusical van die avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdagavond waagden zo’n 150 deelnemers zich aan de Pubquiz, na afloop van het concert van Tommie Christiaan. Team “Geen Jos” ging er met 1002 punten vandoor met de eerste prijs, gevolgd door de teams “You Know Nothing Jon Snow” en “De Bende van Ellende”.

Kindervoorstellingen

Bezoekers van De Brief voor de Koning konden zaterdag voorafgaand aan de familiemusical genieten van een gezellige Middeleeuwse Maaltijd in de foyer. Aan lange tafels genoten vele gezinnen van soep met broodjes, aardappelpuree met gehaktballetjes en salade en voor de kinderen waren er pannenkoeken.

Zondagmiddag liep het storm voor het Peuterfestijn. De jonge theaterbezoekertjes stonden deze middag oog in oog met hun tv-helden, zoals Dora & Diego, Fien en Teun, Paw Patrol en Peppa Pig. Het was dan ook een drukte van jewelste bij de Meet & Greets, ook werd er lekker geknutseld, gekleurd en geluisterd naar verhalen van de Sprookjesverteller.