Basisschoolleerlingen kunnen échte schoolleven ervaren tijdens Wolfsbos Live

Hoogeveen: Leerlingen uit groep 8 staan voor een spannende keuze. Naar welke middelbare school ga ik? De één weet het al precies de ander twijfelt nog. Leerlingen die na de Open Avonden alvast het echte schoolleven willen ervaren, kunnen zich aanmelden voor Wolfsbos Live. Tijdens Wolfsbos Live, op woensdagmiddag 6 februari, kunnen leerlingen van groep 7 en 8 lessen en activiteiten volgen. Het programma van Wolfsbos Live varieert per locatie.

Op locatie Groene Driehoek kunnen de leerlingen kennis maken met de kernvakken waaronder wiskunde, Engels, Frans en biologie. Boeiende vakken die volgend jaar op het rooster van de brugklasleerlingen staan.

Op locatie Harm Smeenge gaan leerlingen onder andere aan de slag met praktijkvakken. Zo worden er workshops gegeven op het gebied van koken en muziek en is er aandacht voor beeldende vorming.

De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is een grote stap. Wolfsbos Live is een extra moment om leerlingen van groep 7 en 8 een beeld te geven van RSG Wolfsbos en vooral ook een gelegenheid om de schoolkeuze leuker te maken.