Volledig uitverkochte Bluesfestival blies dak er af

Hoogeveen – Op zaterdagavond vond het jaarlijkse Bluesfestival plaats in theater De Tamboer. Voor het eerst was het evenement volledig uitverkocht en waren er geen kaarten meer verkrijgbaar. De hevige drukte zorgde er voor dat de Passagezaal bij elk optreden vol zat en gelijkertijd stond ook de Tamboerzaal vol mensen tot het 2e balkon aan toe en stonden er mensen in de foyer en bij het parkfoyer. De sfeer zat er dan ook goed in en volgens enkele trouwe bezoekers was deze editie dan ook de beste tot nu toe.

De avond begon gezellig druk met The Hoochies in de forumfoyer, waarbij al snel het theater vol liep en mensen alvast hun plek zochten voor de volgende optredens in de Passagezaal, Tamboerzaal en Parkfoyer. Met name de laatste was een uitdaging om de band te kunnen zien door de overweldigende drukte. Dusdanig, dat een groot deel van het publiek zich verdeelde over de trappen en tussen de traptreden door keken om de bands die er speelden te kunnen zien. De meningen waren dan ook verdeeld over deze locatie als podium. Waar de één het hinderlijk vond en liever had dat de band zoals voorheen beneden stond, vond de ander dat het geluid deze avond veel beter was en het wel wat had om zo over de trappen verdeeld te staan.

Door de vier locaties waar bands optraden was er veel doorloop, omdat er op bijna elk moment minimaal twee bands gelijkertijd optraden op verschillende plekken. Enkel tegen het einde van de avond, bij het optreden van Erwin Java & band ft. Di Reed verzamelde het publiek zich in de Forumfoyer. De planning liep tot 1 uur, maar pas om iets voor 2 in de nacht werd opgeroepen om het theater te verlaten zodat men kon afsluiten. De organisatie was erg tevreden over de 14e editie van het festival en kijkt alvast uit naar volgend jaar.

Tekst: Judith Bos.
Foto’s: GD Fotografie & Captured By Mark.