Hiroshi Seo
Amusement

Vol trots presenteert Yamato in het voorjaar van 2024 de nieuwe wereldtour: “HINOTORI” in Nederland

Hoogeveen – Vanaf 13 april tot eind mei 2024 zullen de YAMATO Drummers 24 shows geven in Nederland. “HINOTORI” is een atletisch en muzikaal spektakel met naast de drums, veel aandacht voor kostuums, vormgeving en belichting. Op het podium staan de 12 drummers met meer dan 40 Taiko-drums die allemaal een ander karakter hebben. De grootste trommel is Odaiko die, met een doorsnee van 2 meter en een gewicht 500 kilo, gemaakt is uit een 400 jaar oude boom. 

  Zowel fysiek al mentaal zijn de Yamato drummers ijzersterk. Het bespelen van de soms manshoge trommels is een combinatie van technische beheersing én topsport. Alleen door intensieve training en uiterste concentratie bereiken de leden van Yamato de fysieke conditie, die hen in staat stelt deze inspanning te leveren. De drummers verliezen elk zo’n twee liter vocht per voorstelling. 

  Intens fysieke kracht ontmoet verfijnde subtiliteit. De drummers voeren je moeiteloos mee in hun ritmische wereld, dankzij hun grootse en meeslepende spel waar de uitbundige energie en kracht letterlijk en figuurlijk van afspat.  

Ongeremde dynamiek, vertederende humor, delicate verstilling en gedisciplineerde perfectie zijn de ingrediënten die Yamato, the Drummers of Japan, aan de top hebben gebracht. 

  Met aanstekelijke energie en een geoliede samenwerking brengt Yamato de eeuwenoude kunst van het Taiko drummen in het theater. De essentie van een optreden van Yamato is het uitwisselen van energie met het publiek.  

De trillingen van de drums raken je letterlijk voelbaar diep in je hart en de akoestische druk overtreft het voorstellingsvermogen. 

  Yamato werd in 1993 opgericht in Asuka-Japan en reist de wereld over als een hechte groep die alles zelf bedenkt en creëert. Van muzikale composities, choreografie, theaterproductie, licht, geluid en techniek tot kostuums, visagie en decor. Zelfs de ‘bachi’ (drumstokken) die zij gebruiken tijdens de voorstelling maken zij zelf.  

Yamato is een erkende pionier in de wereld van de Taiko omdat zij vanaf hun oprichting hebben gebroken met de traditionele begrenzingen aan stijl door óók vrouwelijke drummers in het gezelschap te hebben. 

Yamato bestaat tijdens deze tour uit 6 jonge vrouwen en 6 jonge mannen.  In 2023 beleefden zij hun 30-jarig jubileum en inmiddels hebben zij al ruim 4000 concerten gegeven in meer dan 54 landen met wereldwijd meer dan 7 miljoen bezoekers… 

De drummers komen ook uiteraard naar Hoogeveen toe. Zie verdere info,

Op zaterdag 20 april vanaf 20:00 vindt het concert van de Yamato Drummers plaats in De Tamboer, Hoogeveen. 

Kaarten zijn te bestellen viahttps://detamboer.nl/programma/yamato-2024 

 

Alle tourdata en locaties: http://www.yamato.jp/schedule/n2024.html 

  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen