Algemeen

Open boerderijdagen 2024: op 10 en 20 mei

Open Boerderijdagen 2024: boeren in Drenthe laten zien hoe zij bijdragen aan een betere morgen.
Ontdek op 10 en 20 mei waar zuivel vandaan komt

De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek. Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. Ook in de provincie Drenthe laten melkveehouders van Campina zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan ‘een betere morgen’: een betere ochtend door een goede start van de dag met een goed en lekker ontbijt, en een betere toekomst voor de volgende generaties. Iedereen is van harte welkom en toegang is gratis.

Op de Open Boerderijdagen is er voor bezoekers van alles te doen en te leren. Zo kunnen bezoekers melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een ‘melkweg race’. Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en alle activiteiten.

Voor een betere morgen

Tijdens de Open Boerderijdagen laten de boeren zien waar zuivelproducten vandaan komen. Campina-producten – zoals yoghurt, melk en kwark – vormen de basis van een goed en lekker ontbijt dat zorgt voor een goede start van de dag. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn veel Campina-boeren ook energieboer: ze wekken groene energie op met windmolens, zonnepanelen en mestvergisters. Deze groene boerenstroom wordt gebruikt voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten.
 
Deelnemende boerderijen

De deelnemende boerderijen zijn op vrijdag 10 mei (de dag na Hemelvaartsdag) of maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. De deelnemende boerderijen in Drenthe:

Naam melkveehouder                             Plaats                10 mei                 20 mei
Wiechers landbouw B.V.                       Westerbork         X
Melkveebedrijf Riedstra en Hoving   Veenhuizen         X
Robbemont VOF                                    Beilen                                                 X
Mts. Koops                                               Benneveld                                          X
De Haan Melkvee C.V.                           Een – West                                         X

Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of andere deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen