Vandaag presentatie van de cast van de theaterspektakel Boer Koekoek in Hollandscheveld

Hollandscheveld-In het café de Mol in Hollandscheveld werd vandaag de cast en de makers van het theaterspektakel Boer Koekoek voorgesteld.

Druk bezocht en voorafgaande met de inleiding van o.a. de wethouder Mark Tuit werd deze presentatie ingeleid.
De cast en de makers werden met luid applaus voorgesteld tevens werd de eerste muziek items ten gehore gebracht.
Heerlijke rock, dynamisch en ruig in het Drents gezongen, het tweede nummer heerlijke blues en ook weer in de Drentse taal.
Tijdens de presentatie werd een maquette getoond om een beeld te vormen wat straks de productie gaat worden, het beloofd een waar spektakel te worden.
De bezoeker wordt meegenomen in een dynamisch, drama met veel humoristisch theaterspektakel met belovende elementen erin, en als bezoeker wordt je werkelijk hierin meegezogen.

Er moet gelachen worden tijdens het theater spektakel, zo kwam er een anekdote tijdens deze presentatie over Koekoek.
Koekoek heeft ooit in de tweede kamer gezegd dat hij een erectie wilde, de voorzitter van de tweede kamer reageerde met de vraag of Koekoek een interruptie bedoelde. Nee!, riep Koekoek toen, een erectie want ik kan niet tegen als dit slappe gelul.

Het theaterspektakel trekt een parallel van de boerenopstand van 1963 en de huidige boerenprotesten. Boer Koekoek geboren in 1912 en gestorven in 1978 was de eerste populist in Nederland..

De primaire gaat van start op 15 juli en er zullen 35 voorstellingen te zien zijn op de akkers van Riegmeer in Hollandsche veld, in een grote loods samen met het publiek.

Het theater productie is op initiatief van directeur Pieter-Bas Rebers van “de Tamboer” deze brengt de Tamboer in coproductie samen met stichting het “Pauperparadijs” het verhaal van de boerenopstand in Hollandscheveld onder leiding van Boer Koekoek in het theater, dit precies na 60 jaar van het boerverzet in Hollandsche veld.

Tom de Ket acteur, regisseur en schrijver en Wolter Lommerde producent zijn gevraagd om deze productie op zich te nemen.
Tom Lommerde ontwikkelen samen met Tom de Ket nieuwe theater en muziek producties voor de Nederlandse en internationale markt, waaronder de 14 de Musical- Johan Cruijff.

Foto’s: Paula Bansema