Toneelvoorstelling in Ateliertuin Delibre

NIEUWEROORD – Zaterdagavond was er om 20:00 uur in Ateliertuin Delibre aan de Middenraai 41 in Nieuweroord de toneelvoorstelling “De Vliegende Hollander” van theatergroep Het Nieuwe Masker uit Hoogeveen.

De toneelvoorstelling komt uit de koker van het theatergezelschap Theater Te Water. De auteur is Just Vink en de versie die Het Nieuwe Masker brengt, is bewerkt door regisseur Ronald van Essen. De hilarische en spannende comedy is het leukst voor personen van 12 jaar en ouder.
Het verhaal gaat over “De zoektocht naar De Vliegende Hollander” met veel geluidseffecten. Aan het eind van de voorstelling wordt de Hollander gevonden, “zodat het publiek hem in levende lijve, of misschien wel in dode lijve, kan aanschouwen. Ruwe zeeën worden aangedaan, een poncho wordt dan ook van harte aanbevolen.” Aldus de website van Het Nieuwe Masker.
De aanwezigen hebben een mooie en ontspannende avond gehad, waarin veel gelachen werd, vanwege de regelmatig terugkerende humor met en zonder interacties met de enthousiaste bezoekers, die aan de zijkanten van het “schip” zaten.
Tekst en foto’s: Sieberen Voordewind