The Stones Sessions: A tribute to the Rolling Stones Rock & Roll Circus Tour

Hoogeveen – Stones Sessions is dé grote verrassing dit jaar in tribute-land. Ook Het Podium aan het Haagje in Hoogeveen zal worden bezocht. Er zal een rock avond als nooit te voren worden vertoont. Let wel op alleen staan plaatsen. 

In een dampende rock ’n roll show vol eigenheid, muzikaliteit en doorzettingsvermogen worden Rolling Stones hits als Paint it Black en Honky Tonk Women nieuw leven ingeblazen. Alsof je teruggaat naar de roerige jaren zeventig, waarbij de ene na de andere hit de zaal in wordt geslingerd. Inclusief zweet, blues, rokende gitaarversterkers en geleid door de pittige rocksound van zanger Jeffrey Hendriks.

We stelden 3 vragen aan drummer Tim de Wijk…

Wat vind je zo bijzonder aan de Rolling Stones?
“Er is geen grotere Rock ‘n Roll band in de wereld dan de Rolling Stones. De band heeft zoveel iconische nummers achter haar naam staan die onmisbaar zijn in de levens van verschillende generaties. Ze spelen al vanaf 1962 en doen dat (bijna 60 jaar later!) nog steeds.”

Heb je de Stones zelf al eens live gezien? Zo ja, hoe vond je dat?
“Zeker! Ik ben bij het concert in het GelreDome geweest in 2017. Dat was heel bijzonder om mee te maken. Dat die gasten na al die jaren nog steeds met zoveel plezier en overtuiging op het podium staan is echt heel erg mooi om te zien. Je zit te kijken naar muziekgeschiedenis, ik had de hele tijd het gevoel alsof ik in een museum zat.”

Wat is jouw eigen favoriete Stones nummer? En spelen jullie die ook?
“Eén specifiek favoriet nummer heb ik eigenlijk niet. Ik vind veel heel mooi, maar omdat ze zoveel verschillende dingen hebben gedaan ook lang niet alles. De jaren tachtig Stones spreken mij persoonlijk wat minder aan. Dat ligt aan de sound uit die tijd. Mijn favoriete periode van de band zijn de eind zestig, begin zeventiger jaren. In die tijd hebben ze naar mijn mening hun beste werk geleverd en alleen maar top-platen uitgebracht. Waarbij voor mij de plaat Exile on Main St. er dik bovenuit steekt, alles daarop is steengoed!”

Koop hier uw tickets