Amusement

Selectie Het Nieuwe Goed bekend

De nieuwe selectie van broedplaats Het Nieuwe Goed kent een bont gezelschap aan jonge makers. Spoken word artiest Simone Viola uit Emmen, theatermaker Alysha Meijboom, fotograaf Dzyan Wattimena en hiphop artiest Danytha Postma uit Assen vormen samen met beeldend kunstenaar Cleo Veldman en producer Christopher Jordan uit Hoogeveen en muzikant Kirsten Smit uit Schoonoord de kern van deze nieuwe groep.

Het Nieuwe Goed is een broedplaats voor nieuwe kunst. Makers werken vanuit leegstaande zalen in Theater De Tamboer in Hoogeveen zeven weken lang aan een interdisciplinaire productie. Elke maker brengt eigen ideeën en expertise in. Zo neemt beeldend kunstenaar Kirsten Smit haar deskundigheid op het gebied van fotografie mee en laat theatermaker Alysha Meijboom haar theatrale stem gelden in het collectief.

“Tijdens de selectieprocedure bleek dat we in Drenthe meer jonge makers hebben dan we zelf vermoeden. Soms zijn de jongeren voor een kunstvakopleiding naar Groningen of elders verhuisd, maar ze hebben hun roots in Drenthe liggen. Ze zijn er ook nog vaak te vinden voor inspiratie en ruimte om te werken. Een opleiding kunnen we ze misschien niet bieden, maar wel dit soort creatieve plaatsen”, aldus projectleider Erik de Vries. “Binnen Het Nieuwe Goed draait alles om het collectief werken. Tijdens de selectie hebben we daar dan ook extra op gelet. De makers die zich hebben aangemeld voor Het Nieuwe Goed werden uitgenodigd voor een kennismakingsdag, waar verschillende workshops op het gebied van collectief werken werden georganiseerd. Aan de hand van deze dag is er een definitieve selectie gemaakt.”

De makers van Het Nieuwe Goed krijgen hulp van theatermaker en regisseur Karel Hermans. Samen met projectleider Erik de Vries en scenograaf Eva Koopmans werken de jonge makers aan de productie. Het maaktraject van Het Nieuwe Goed vindt elke woensdag en donderdag plaats in Theater De Tamboer in Hoogeveen.
Op 23 mei spelen de makers hun gecreëerde voorstelling in Theater De Tamboer. Op 8 juni in Theater vanBerensteijn in Veendam en op 5 oktober in Theater De Winsinghhof in Roden.

Foto Julia Odenkirchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen