Algemeen

Kledingmarkt Alfa-college Hoogeveen: opbrengst voor het goede doel!

HOOGEVEEN – Op 16 en 17 april wordt er weer een tweedehands kledingmarkt gehouden op het Alfa-college in Hoogeveen. De kledingmarkt is geopend van 09:30 tot 16:00 uur, en iedereen is van harte welkom om de lentegarderobe weer aan te komen vullen! Ook zijn er heerlijke kniepertjes te koop, gebakken door studenten van het Alfa-college.

Basisschool renoveren in Bosnië

De kledingmarkt wordt georganiseerd door een groep studenten die na de meivakantie voor een week naar Bosnië vertrekken. Daar gaan ze een basisschool opknappen en leuke en leerzame activiteiten voor de kinderen organiseren. De opbrengst van de kledingmarkt wordt gebruikt om materialen aan te schaffen, zoals verf en kwasten, maar ook speelmateriaal voor de kinderen. De studenten zijn al goed op weg naar hun streefbedrag door de eerdere activiteiten die ze al hebben georganiseerd: een winterfair, een bingo-avond en een autowasactie.

Kleding over? Lever het in bij het Alfa-college!

Iedereen is van harte welkom op de kledingmarkt op dinsdag 16 en woensdag 17 april. En heeft u zelf nog goede, draagbare kleding die u niet meer draagt? Dan kunt u deze elke werkdag inleveren bij het servicepunt in de hal van het Alfa-college (Voltastraat 33 in Hoogeveen). De kleding die niet verkocht wordt gaat mee naar Bosnië of wordt naar de kledingbank gebracht.

Sustainable Development Goals

De reis naar Bosnië is georganiseerd in samenwerking met stichting Out of Area, een stichting die educatieve activiteiten organiseert en o.a. scholen, jeugdcentra en ziekenhuizen opknapt in gebieden waar dat hard nodig is. Alfa-college doet al meerdere jaren mee aan de projecten van Out of Area. Het project sluit aan bij de Sustainable Development Goals (SDG), de zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Deze reis naar Bosnië wordt georganiseerd in het kader van de SDG ‘Goed onderwijs.’  Goed onderwijs, zowel voor de leerlingen in Bosnië die betere faciliteiten krijgen, als voor onze studenten die een unieke ervaring meekrijgen en zich ontwikkelen zich op het gebied van burgerschap.

Over het Alfa-college

Het Alfa-college is een christelijk ROC met vestigingen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg. Binnen het Alfa-college leiden we onze circa 15000 studenten op tot mensen die weten wie ze zijn, tot goede burgers en tot goede vakmensen. We stimuleren onze studenten en medewerkers om samen met onze regionale partners een bijdrage te leveren aan een uitdagende leeromgeving, een sterke regio en een duurzame en rechtvaardige wereld. Je kunt bij ons terecht voor een mbo-opleiding, educatief traject, een bedrijfsopleiding, cursus of maatwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen