Amusement

Ruben Annink, Tamar en Mooneye op Singer-Songwriter festival in Tamboer

Hoogeveen – Ruben Annink en TAMAR zijn bevestigd voor de negende editie van het Singer-songwriter Festival op zaterdag 5 maart in De Tamboer. Eerder werd het Belgische Mooneye al aangekondigd. Voor de openingsact van het festival startte het theater een wedstrijd, waarbij singer-songwriters zelf een nummer mochten insturen. Een vakjury heeft de vijf finalisten gekozen: Lisa Ploeger, Jildou Bakker, Faisal Benmhammed, Max van der Schoor en Skyline Avenue. Wie de meeste stemmen verzamelt via de Facebookpagina van De Tamboer, wint een podiumplek op het festival. Kaarten voor het Singer-songwriter Festival zijn verkrijgbaar via detamboer.nl, er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. 

Ruben Annink

Ruben Annink werd bekend als finalist van De beste Singer-Songwriter van Nederland in 2015 en van zijn deelname aan Beste Zangers in 2019. Zijn muziek omschrijft hij zelf als “mooie akkoorden, een gitaar en een beat”. Na Noorderslag in 2019 bracht hij Verleden Tijd Van Liefde (ft.Amina), Wat Heb Je Nou Gedaan en Iemand uit. Inmiddels is hij een andere weg ingeslagen als persoon en artiest. Met 100 Volt en Er is Niks laat Ruben met herkenbare melodieën horen dat hij het leven met vallen en opstaan leeft. Hiermee hoopt hij andere jongvolwassenen te inspireren. Dat belooft even heerlijk genieten tijdens het Singer-songwriter Festival.

TAMAR

Singer-songwriter TAMAR is geen onbekende meer in het noorden. In 2020 nam ze deel aan het Drentsch Peil XL ontwikkelingstraject, dat haar een plek in de Hit the North-selectie van Eurosonic Noorderslag opleverde. Ze speelde vorig jaar tijdens de Locked & Live Poppunt Drenthe special in Het Podium. Afgelopen januari stond ze op Eurosonic en werd ze ook nog eens genomineerd voor de  Popgala Noord Talent Award.

TAMAR maakt indruk met haar poëtische popliedjes en buitengewone verhalen over het alledaagse. Melodieus, persoonlijk en met ruimte op de stippellijntjes. Haar minialbum Langzaamaan verscheen in januari 2022 online en op vinyl.

Vijf finalisten strijden om podiumplek

Theater De Tamboer biedt dit jaar een podiumplek aan singer-songwriters uit de regio. Voor de openingsact mochten singer-songwriters een nummer insturen, waaruit een vakjury vijf finalisten koos. De jury bestond uit Erik Hoezen van Poppunt Drenthe, musicus en docent Maarten Gal en Baukje Joosse van De Tamboer. De Tamboer heeft van alle finalisten een video gedeeld op Facebook. De singer-songwriter met de meeste likes,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen