Amusement

Queen fans vieren volop feest met tribute band

Hoogeveen – Op Zaterdagavond trad tributeband Crazy Little Things op in het Podium. De band is relatief nieuw en wil in tegenstelling tot veel tributebands die graag hun eigen draai aan de nummers van Queen geven, juist de ‘oude feel’ terug brengen in de nummers. Het Podium ontving tijdens deze avond rond de 100 bezoekers, waar de organisatie erg tevreden mee was. Niet verbazingwekkend, want de band hield de sfeer er uitermate goed in en wist er een goed feest van te maken.

De Queen tributeband Crazy Little Things bestaat nog maar sinds juli 2017, maar de optredens lopen als een trein! Niet gek, want met hun doel om de ‘oude feel’ van Queen in de nummers terug te brengen, maken ze er een flink feest van op het podium. Alle zeven bandleden zijn fan van Queen, maar toch springen twee bandleden er flink uit. Jeroen Lips met zijn zelfgebouwde elektrische gitaar, de Red Special, brengt een uniek geluid naar buiten. Hij heeft hart en ziel gestoken in het bouwen van zijn gitaar om hét geluid van Brian May te evenaren. En die passie merk je wanneer hij op het podium staat! “De grootste Queen fan ter wereld”, werd hij door leadzanger Marijn Geluk genoemd. Marijn is het tweede bandlid dat er uit springt. Hij haalt moeiteloos dezelfde hoge tonen als Freddie Mercurie en heeft een intrigerende manier van optreden, waardoor je al gauw wordt meegesleept in de muziek. De lat ligt hoog!

Rond de klok van 8 uur in de avond, gingen de deuren van het poppodium open en om iets over half 9 trapte de tributeband de avond af. Het begon wat makjes, tot er wat meer gedronken werd en de muziek wat harder begon te klinken en de echte rock en roll tevoorschijn kwam. Gedurende de avond zijn er verschillende populaire en minder bekende nummers van verschillende albums gespeeld. Van Keep yourself alive (1973) tot I was born to love you (1995), alles kwam voorbij en naarmate de avond vorderde kwam het publiek verder los en werd er gedanst en flink meegezongen. Een tributeband om zeker niet te vergeten en waarschijnlijk zal het publiek van vanavond dat ook zeker niet zo snel doen!

 

Foto’s en tekst: GD Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen