Peuters en kleuters van Krakeel maken zich klaar voor lampionnenoptocht!

Hoogeveen- Op 8 november vindt er een lampionoptocht plaats in Krakeel. Vandaag zijn de peuters en kleuters uit Krakeel samen met hun ouder(s), opa of oma begonnen met het knutselen van hun lampion.

Het is bijna Sint Maarten en in het kader van de ouderbetrokkenheid in de Doorgaande Leerlijn van Krakeel, hebben de basisscholen en peuterspeelgroepen samen een lampionnenoptocht georganiseerd. Vandaag (29 oktober) zijn de peuters van ’t Sterretje en de Sterrenhoeve en de kleuters van de Apollo en de Morgenster samen met hun ouders gestart aan het knutselen van hun lampion.

Verschillende lampionnen.
Elke participant had voor vandaag een voorbeeld lampion klaar. De kinderen van de basisscholen hebben vooraf al een keuze kunnen maken uit vier lampions. De speellokalen van de scholen zijn momenteel knutsellokalen, waar de kleuters en de ouders gezamenlijk knutselen aan de lampion.
De peuters knutselen ook met hun ouders of een opa of oma, maar maken dezelfde lampion als hun groepsgenootjes en vertrouwd in hun eigen speelruimte.

De optocht.
Op donderdag 8 november vanaf 18:00 uur gaan de peuters en kleuters samen met hun ouders een lampionnenoptocht lopen om en nabij het MFC Krakeel. Met hun zelfgemaakte lampionnen zullen de kinderen, al zingend, starten en eindigen op het schoolplein.