Oranje-koorts duidelijk aanwezig tijdens Stadsfestival

Hoogeveen – Op zaterdag was alweer de derde editie van het Stadsfestival in Hoogeveen, dat al lange tijd was uitverkocht. En het was een speciale editie, met de kwart finale van het Europees Kampioenschap voetbal waarbij Nederland tegen Turkije voetbalde én won. De organisatie was hier goed op voorbereid, al op 18 september werden er twee grote schermen gereserveerd mocht dit scenario voordoen. Maar natuurlijk kon met ook gewoon de hele dag genieten van muziek, entertainment, eten en drinken. Ook aan de kinderen werd gedacht, met ook dit jaar weer een speciaal ingericht circus waar kinderen aan mee mochten doen.

Op voorhand was er natuurlijk al veel te zeggen over het aanstaande Stadsfestival, want waar de één totaal niet zat te wachten op de voetbalfans op het terrein zat de ander met smart te wachten op het gezamenlijk voetbal kijken op de schermen. De organisatie maakte echter al snel duidelijk dat het programma iets werd aangepast, zodat het voetbal niet teveel zou wegnemen van het evenement en tóch op een leuke manier kon worden ingevuld. En achteraf is dat een goede beslissing geweest, want gezellig was het zeker! De oranje-koorts was dan ook flink aanwezig met de enkele honderden mensen die iets oranje hadden aangetrokken. En wie geen zin had in voetbal, kon tijdens de tweede helft even lekker wat eten of even relaxen op de bult.

Om 1 uur in de middag gingen de deuren van het terrein open. Maria de Lima mocht op het Giocatori podium als eerste optreden en kreeg daarmee ook het langst optreden op dit podium met een set van 1,5 uur. Een half uur later mocht ook Hannah Mae als eerste optreden, maar dan op Main Stage. Ondertussen liep het terrein langzaam vol, al duurde de echte drukte tot later in de middag voor het optreden van Bökkers.

Gedurende de dag was er een hoek met circusspelletjes voor de kinderen en konden ze geschminkt worden. Ook liepen de ‘Kiss cam’ en het ‘Biechthok’ de hele dag rond op het terrein. Bij de Kiss Cam kon men op de foto met leuke props en bij het biechthok kon men de meest genante dingen opschrijven die ze hebben gedaan. Daarnaast waren er meerdere foodtrucks voor de vette hap, de zoetekauw, een gezonde sushi, broodje beenham of kon men naar de grote etenstent voor pizza, ijs, patat en snacks.

Tegen de tijd dat Natte Visstick op het Giacatori podium kwam optreden stond het terrein goed vol. De DJ die in plaats van De Bankzitters kwam optreden trok een heleboel fans die volop kwamen genieten van de techno/electro muziek. Ook bij Main Stage stond het inmiddels al vol na het optreden van The Fortunate Sons. Zij deden mee in de laatste editie van The tribute: Battle of the Bands en wonnen daar de tweede plaats. Het bleef ook druk bij Mainstage, want daarna traden ook Flemming, Ilse Delange en The Dirty Daddies daar op.

Tussendoor traden bij Coverland ook bands op die zich afwisselden met de line-up tijden van Main Stage. Het was in die hoek dus continue druk met mensen die heen en weer liepen tussen de twee podia. Met name Slash ’n Roses die ook meededen aan The Tribute en het eindoptreden van The best ABBA tribute trokken veel publiek.

Bij Giacatori werd afgesloten met een set van Lil Kleine en daarna een set van Dolore. Ook deze trokken veel publiek, vooral veel jongeren verzamelden zich hier terwijl de ouders bij ABBA stonden te genieten.

Meer foto’s op ItClicked Fotografie.