Bertus en Trijn Tibben vieren diamanten huwelijksdag

Bertus (85) en Trijn (81) Tibben-Pater vierden maandag 8 juli hun 60ste huwelijksdag. De dag zelf hebben ze in familiekring gevierd. Later vieren ze het met de kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en kennissen.

De eerste kennismaking was in 1958 in de Grote Kerkstraat. Maar het was geen liefde op het eerste gezicht, want in 1959 kwamen ze elkaar op 18 mei 2e Pinksterdag tegen bij de motorcross in Zuidwolde. Daar ontstond de liefde voor elkaar en hebben ze elkaar in 1964 trouw beloofd in het gemeentehuis in Hoogeveen.

Bertus is geboren in Hollandscheveld en Trijn in Nieuwlande. Zij kregen drie kinderen en hebben nu ook drie kleinkinderen.

Samen hebben ze een leven opgebouwd gevuld met werk en hobby’s. Bertus is 43 jaar werkzaam geweest als laborant in de zuivel, door fusies in verschillende plaatsen door het land. Maar toen zijn pensioen in zicht kwam gingen ze wonen in Hoogeveen. Naast zijn werk deed Bertus 20 jaar lang kerkenwerk. Trijn zorgde voor de kinderen en het huishouden. Later toen de kinderen ouder waren heeft ze nog een aantal jaren gewerkt.

Ze hebben samen 11 jaar als vrijwilliger gewerkt in de kringloopwinkel in Ruinerwold en delen samen nog steeds de liefde voor tuinieren. Bertus de groentetuin en Trijn de bloementuin.

Bertus zijn grootste hobby is muziek maken. Hij is begonnen op zijn 13e en speelt nu nog steeds wekelijks bij De Bergklanken in Berghuizen en Drents Senioren Orkest in Beilen. Trijn mocht vroeger graag handwerken, breien, kleding maken voor de kinderen. Nu houdt zij zich bezig met puzzelen en fietsen. Ook zwemt ze vier keer in de week in zwembad de Dolfijn.

Ze zijn dankbaar en blij dat nog steeds de liefde voor elkaar aanwezig is. (door vrijwilligersgebrek jammer genoeg geen foto van het bruidspaar, heb jij af en toe tijd over om op dit soort gelegenheden een foto te maken? neem dan contact op)