Open dag Jonge Beer Brouwerij in Hoogeveen

Hoogeveen – De Week van het Nederlandse Bier wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd en loopt van 24 mei tot en met 3 juni. Tijdens deze week vinden er door het hele land heen vele activiteiten plaats. Meer informatie is te vinden op: week van het nederlandse bier.nl . Ook wordt er een krant van de week uitgebracht die bij de deelnemers verkrijgbaar zal zijn.

Zaterdagmiddag 2 juni: Open Dag met live muziek en heerlijk speciaalbier Jonge Beer Brouwerij doet inmiddels voor de vierde keer mee aan de Nederlandse Brouwerijdagen in het afsluitende weekend van de Week van het Nederlandse Bier. Doel van deze dagen is om het publiek de diversiteit en bevlogenheid van de Nederlandse bierbrouwers en hun biersoorten te tonen. Jonge Beer Brouwerij is een kleinschalige, ambachtelijk werkende speciaalbier brouwerij die zoveel mogelijk gebruik maakt van biologische grondstoffen. Een deel van de hop wordt zelfs lokaal verbouwd in Hoogeveen en bij de Naoberhoeve in Echten. De brouwerij is lid van CRAFT, de belangenorganisatie van de Onafhankelijke Brouwers in Nederland.

Muziek van Moorland Tijdens de open middag van 14.00 – 17.00 uur zullen Alie en Jan de Vries de gasten verwelkomen in hun brouwerij aan de Fabrieksweg 14 in Hoogeveen, waar Jan enkele keren uitleg zal geven over het werk in de brouwerij. Daarnaast zal de band Moorland optreden met herkenbare sfeervolle muziek van “deep blues, funny folk, tot crazy country”.

En Speciaalbier Natuurlijk kan er ook bier geproefd worden. Ook dit jaar heeft Jonge Beer Brouwerij weer enkele speciale biersoorten gebrouwen die alleen tijdens de open dag van de tap geschonken zal worden. Zo heeft de brouwer recepten gevonden uit de Gouden Eeuw zoals ze ook in het Hoogeveen van rond het jaar 1800 nog gemaakt werden. Er kan een bitter- en een zoet-bier naar origineel Oud-Hollands recept worden geproefd. Ook kan een een mini-proeverij met verschillende bieren uit het assortiment van Jonge Beer Brouwerij genuttigd worden. Of een bier naar keuze in het fraaie eigen glas van Jonge Beer