Nieuwe kunstexposities bij Treant

Hoogeveen – Kunst biedt afleiding, stof tot nadenken, kan verwonderen, emoties oproepen, verbazen en kan aanleiding zijn voor een gesprek. Daarom zijn er op diverse locaties van Treant Zorggroep nieuwe exposities ingericht. De kunstwerken zijn zeer divers; van landschapsfoto’s tot geglazuurde kleiwerken en van olie-en acrylverfdoeken tot expressieve sprookjesschilderijen. Heel speciaal deze keer is de expositie in het woonwijkcentrum Bilderdijk. Hier worden meer dan twintig werken tentoongesteld die door bewoners van het centrum zijn gemaakt en samengesteld.

Over de exposanten

  • Anne Kuipers: Natuurfotograaf Anne C.R. Kuipers (geboren in Borger) woont in Hoogeveen en heeft fotograferen als grote passie. Van jongs af aan is hij erg geboeid door de natuur. Door veel in de natuur te zijn en te fotograferen probeert hij zijn foto’s steeds te verbeteren. Landschappen en natuurgebieden fotograferen is zijn grote uitdaging. ‘Er is in onze provincie Drenthe zoveel moois te zien dat dit niet even makkelijk is.’
  • Sara Muis: Fotografe Sara Muis legt haar gevoel vast in de foto. In 2005 is ze haar eigen foto- en ontwerpstudio gestart. Haar werk is een combinatie tussen tekst en beeld. Voor meer informatie: www.saramuis.nl
  • Ali Beumer: Ali Beumer maakt kunst met klei. Tijdens het werken met klei legt zij haar gevoel en energie vast in de kleiwerken. Ze geeft workshops over raku-stoken, een bijzondere vorm van glazuren en stoken.
  • Harry van den Bosch: Schilderaar Harry van den Bosch werkt met olie- en acrylverf. Hij gebruikt olieverf vaker voor maatschappelijke thema’s, terwijl hij met acrylverf zijn gevoel meer kwijt kan. Voor zijn recentere werken gebruikt hij een aquareltechniek. Voor meer informatie: www.harryvandenbosch.nl
  • Tracy Bell: Tracy Bell omschrijft zichzelf als een autodidact. Ze is begonnen met olieverf en daarna geleidelijk overgegaan naar acrylverf. Haar doel is om schoonheid in haar werk te creëren.
  • Karina Kucherenko: Schilderes Karina Kucherenko maakt vol passie haar schilderijen. Haar schilderijen maakt ze met olieverf in verschillende stijlen, maar wel altijd expressief.
  • Tatyana Murova: Tatyana is een expressieve schilderes. Haar werk is om vrolijk van te worden, vol met fantasie en zeer sprookjesachtig. Ze heeft een eigen herkenbare stijl. Tatyana werkt met verschillende materialen voor haar werk. Voor meer informatie: www.artterra.com
  • Manon de Roo: Manon de Roo schildert graag met de kleur rood en dit is dan ook een van haar lievelingskleuren. Schilderen is haar grote passie. In haar werk maakt Manon gebruik van verschillende materialen zoals zand en steen. Hierdoor ontstaan er vele verschillende structuren en effecten. Voor meer informatie: www.manonderoo.nl
  • Schilderclub Bilderdijk: De schilderclub van woonwijkcentrum Bilderdijk is een schilderclub waar de bewoners mooie dingen maken. In totaal zijn 24 schilderen te bezichtigen tijdens deze expositie in Bilderdijk. Samen met de schildervrijwilligers en de bewoners zijn de mooiste schilderijen uitgekozen.
  • Selahattin Cosar: Selahattin Cosar is een patiënt van de poli Urologie van ziekenhuislocatie Scheper en is ontzettend tevreden over de zorg. Als dank voor de goede zorg exposeert Selahattin vanaf 18 april in de centrale hal van het Scheper met zijn expositie ‘Zuidenwind’.

Locaties

De exposities van Anne Kuipers, Sara Muis en Ali Beumer zijn te bezichtigen op de eerste verdieping en in de vitrinekasten van ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen (Dr. G.H. Amshoffweg 1). Harry van den Bosch, Tracy Bell, Karina Kucherenko en Tatyana Murova exposeren in de centrale hal van ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal (Boerhaavestraat 1). Manon de Roo exposeert in de gang tussen de centrale hal en de kantorenflat van De Horst (Rondweg 97). De expositie van de schildersclub van Bilderdijk is te bezichtigen op de begane grond het Hoogeveense woonwijkcentrum (Bilderdijklaan 18). Selahattin Cosar exposeert in de centrale hal van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen (Boermarkeweg 60).

Kunst bij Treant

Treant Zorggroep vindt het belangrijk dat patiënten, bewoners en hun familie zich thuis voelen in de ziekenhuislocaties en locaties voor wonen en zorg. De aankleding van het gebouw maakt hier onderdeel van uit, waarbij kunst een waardevolle bijdrage kan leveren.

Foto: Opening van de expositie in Bilderdijk (Ellen Scheerhoorn – Koekoek, Treant Zorggroep)