Nieuwe bands geboekt voor bluesfestival Hoogeveen

Hoogeveen – De Tamboer heeft Wille and the Bandits, Dynamite Blues Band en Black Cat Biscuit geboekt voor het Bluesfestival op zaterdag 17 november a.s. Het theater geeft daarmee ruim baan aan de nieuwe generatie bluestoppers.

Ruim baan voor de nieuwe generatie

Begin oktober won de Dynamite Blues Band de Dutch Blues Challenge 2018, in België ging Black Cat Biscuit er met deze prijs vandoor. De eerste plaats geeft recht op deelname aan de International Blues Challenge in Memphis (USA) en de European Blues Challenge op de Azoren. Wille and the Bandits zijn nu nog het “best kept secret” van het Verenigd Koninkrijk, maar dat duurt niet lang meer. Met hun muzikale vakmanschap, unieke sound en fantastische liveshows bouwen ze in heel Europa aan een fanbase. Eerder werd al bekend gemaakt dat Dana Fuchs, Barrelhouse, de Dave Warmerdam Band en levende blueslegende Joe Louis Walker (USA) naar Hoogeveen afreizen op 17 november. Kaarten voor het Bluesfestival zijn te reserveren via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Wille and the Bandits
Dit trio heeft een unieke sound, met invloeden van Deep Purple, Joe Bonamassa, The John Butler Trio en Status Quo. Met ongewone combinaties van muziekinstrumenten, zoals djembé, lap steel gitaar en dubbele bass verleggen ze muzikale grenzen. De band is moeilijk in een hoekje te stoppen, maar één ding staat vast: overal waar ze spelen garanderen ze een fantastische liveshow. Hun bijzondere sound spreekt muziekliefhebbers van drie generaties aan. Muzikaal vakmanschap en betekenisvolle teksten hebben de mannen hoog in het vaandel staan. Wille and the Bandits stonden al eens eerder op Bluesfestival Hoogeveen en werden toen lovend ontvangen. Nu komen ze terug voor een spetterende show, mét songs van hun in 2019 te verschijnen nieuwe album.

Dynamite Blues Band
De Dynamite Blues Band wordt in 2013 met een enorme knal geboren. Wesley, Niels en JJ, voormalige leden van de succesvolle blues-sensatie Big Blind, gieten opnieuw hun explosieve blues-cocktail over het publiek uit. Met de toevoeging van bassist Renzo was de Dynamite Blues Band geboren. Zelfs voor de mannen ook maar één nummer op plaat hadden gezet, werden ze al uitgenodigd voor vele grote optredens in Nederland en België. Inmiddels hebben ze twee albums op zak: Shakedown & Boogie en Kill Me With Your Love.
Met eigenzinnige nummers, variëren van boogie, swing, jump-blues, rock’n’roll en mystieke slowblues toont de band een frisse veelzijdigheid. Live brengen ze het publiek vol energie en dynamiek iedere avond weer op stoom. Dus pas maar op voor explosiegevaar en vergeet vooral niet je dansschoenen aan te trekken!

Black Cat Biscuit
Geen platgetreden paden of grijs gespeelde covers bij het Belgische Black Cat Biscuit, maar een verrassende cocktail van frisse nummers, gemarineerd in een ‘special gumbo hot sauce’ door vijf gedreven muzikanten. Met een in alcohol doortrokken blues stem en swingende gitaar leidt gastheer Yasser de rest van de band. Patrick op contrabas en Jeffrey op drums vertegenwoordigen de vertrouwde, swingende rhythm section. Stanley is één van de meest gewaardeerde bluesgitaristen van de Benelux, zijn sound is een mix van zijn grote helden Magic Sam, Albert Collins en Johnny Guitar Watson, vermengd met zijn eigen gevoel en techniek. Mark blaast de ziel uit zijn lijf en bekeert de laatste twijfelaars tot het Bluesdom. Black Cat Biscuit speelt een bezwerende gig met enkel eigen nummers, waarna niets meer hetzelfde zal zijn.