Van Cascaderun tot de Marathon van Rotterdam

Hoogeveen – Na een ongezond zittend en rokend leven besluit Hoogevener Eildert Dragt het roer om te gooien. De kettingroker drukt zijn laatste sigaret uit en begint met bewegen. Hij gaat hardlopen. Het brengt hem uiteindelijk aan de finish van de Marathon in Rotterdam met een high five van burgemeester Aboutaleb. Eildert Dragt heeft er het boek: Laatste Loper over geschreven.

Hoogeveens hardloopverhaal Laatste Loper

Het boek Laatste Loper is een persoonlijk hardloopverhaal. Het is soms hilarisch en soms emotioneel. Hardlopen is een metafoor voor het leven, vindt de auteur. Het is een verhaal van vallen, opstaan en weer doorgaan en het staat vol met tips en adviezen voor iedereen die hardlopen leuk vindt of er over denkt om er mee te beginnen. De schrijver neemt de lezer mee op zijn eerste moeilijke stappen, de soms zware vervolgroute en de emotionele finish. Maar altijd met een glimlach. Het is herkenbaar voor ervaren lopers en een warm hart onder de riem voor beginners.

Spieren voor spieren
De helft van de opbrengst van zijn boek gaat naar de organisatie Spieren voor Spieren. “Ik heb geluk, ik heb goede genen, ik kan lopen, ik kan rennen, maar ik had een broer die niet die goede genen had en niet kon lopen. Die is jong overleden”.

De titel verwijst naar de laatste loper die bij een hardloopevenement over de finish komt. “Doorzetters zijn dat, die niet van opgeven weten. Zij zijn de echte bikkels. Ze verdienen ons respect”, zegt Dragt.

‘Laatste loper’ is gewoon te bestellen in de boekhandel of vanuit huis via boekenbestellen.nl.

Foto: Roelof Jonker