Amusement

Nationaal Theaterweekend 2023

EXCLUSIEVE OPTREDENS, VERRASSINGEN EN GEZELLIGE KINDERACTIVITEITEN TIJDENS OPEN DAG EN PREVIEWAVOND IN DE TAMBOER

Hoogeveen – De Tamboer nodigt jong en oud zaterdag 28 januari tijdens het Nationaal Theaterweekend uit voor een heerlijke theaterdag vol prachtige optredens, gezellige kinderactiviteiten, leuke verrassingen én exclusieve voorproefjes van het nieuwe seizoen. Loop van 13.00 tot 17.00 uur binnen bij de gratis Open Dag, met onder meer een interactieve kunstexpositie, muziekoptredens, een postermarkt en rondleidingen. Vanaf 20.00 uur presenteert cabaretier Pieter Jouke de previewavond, waar bezoekers alvast kunnen proeven aan de tweede helft van het theaterseizoen. Kaarten reserveren voor de previewavond kan via detamboer.nl.

Gratis Open Dag
De Tamboer opent haar deuren wagenwijd voor de gratis Open Dag tijdens het Nationaal Theaterweekend. In de foyer is de hele middag van alles te beleven voor jong en oud. Kinderen kunnen lekker kleuren, luisteren naar verhalen, zich laten schminken, spelen met de zandtafel of hun kinderheld Kikker en misschien zelfs de cast van jeugdmusical Robin Hood ontmoeten. Wie altijd al een poster van zijn favoriete artiest aan de wand wil ophangen, kan terecht op de postermarkt. Op is op.

Interactieve kunstexpositie en performances
Vincent van Gogh bracht 140 jaar geleden drie maanden tijd door in Drenthe en dat wordt gevierd met een interactieve kunstexpositie tijdens de Open Dag. Dat betekent niet alleen genieten van kunstwerken, maar ook kunstenaars ontmoeten en met hen in gesprek gaan over hun werk. Daarnaast zijn er live performances: Blauw om 13.30 en 14.30 uur en Dwaal om 15.30 en 16.30 uur.

Linda Westera zingt en vertelt in Blauw over haar leven als beeldend kunstenaar en muzikant. Haar twee werelden zijn vervlochten. Begeleid door vier muzikanten, ontrafelt ze op speelse wijze het grillige scheppingsproces van een beeldend kunstenaar/muzikant. Een inspirerende ode aan het spel.

Beeldend kunstenaar Daniëlle Davidson en accordeonist Hans van der Maas brengen fysieke verf, klanken en moderne technieken samen in Dwaal. Elke performance is uniek. Een samenspel van ritme, beeld en geluid, rondom onderwerpen waar iedereen mee te maken heeft. Welke routes neem je in het leven? Neem je afstand of zoom je in? Iedere voorstelling is een nieuw gesprek.

Altijd al eens een kijkje achter de schermen van een theater willen nemen? Om 13.30 en 15.30 uur starten er rondleidingen door het theater. Luister naar de verhalen over de geschiedenis van het theater en ontdek waar artiesten zich klaarmaken voor een show. Een plekje voor de gratis rondleiding reserveren kan via detamboer.nl.

Voorstellingen proeven tijdens de previewavond
Nieuwsgierig naar de tweede helft van het theaterseizoen? Er staan prachtige voorstellingen op het Tamboerprogramma in het voorjaar. Tijdens de previewavond krijgen bezoekers alvast een veelzijdig voorproefje voorgeschoteld. Cabaretier Pieter Jouke presenteert dit culturele menu vol optredens van artiesten die binnenkort nog eens naar Hoogeveen afreizen voor een avondvullende show. Een feestelijke avond met leuke verrassingen. Kaarten (inclusief drankje) voor de previewavond zijn te reserveren via detamboer.nl.

Nationaal Theaterweekend
De Open Dag en previewavond vormen onderdeel van het Nationaal Theaterweekend op 27, 28 en 29 januari. In dit weekend staan ook voorstellingen van Paul de Leeuw, Harm en Roelof, Robin Hood de Musical (8+) en het Peuterfestijn (2+) op het programma. Uitgebreide informatie op detamboer.nl.

Foto: Erik Stokker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen