Amusement

Lid in de orde van Oranje Nassau: De heer H. Klok

Van 2001 tot heden is de heer Klok actief bij de buurtvereniging Westersluis. De eerste jaren was de heer Klok penningmeester. De eerste jaren was de heer Klok penningmeester. Van maart 2003-maart 2004 heeft hij niet in het bestuur gezeten. Daarna is hij voorzitter van het bestuur geworden en is dit tot op heden.

De heer Klok is een kartrekker met inzicht voor activiteiten voor leden die in het buurthuis kunnen plaatsvinden. Hij was betrokken bij het onderzoeken van mogelijkheden om meer te behalen voor het buurthuis en deze meer te betrekken in het woon- en leefgebied binnen de woonwijk. Dit resulteerde in het “Huis van de Buurt”. Deze ontmoetingsruimte staat twee keer per maand open voor iedereen uit de buurt, lid of geen lid van de buurtvereniging. Het zijn laagdrempelige ontmoetingen, waarbij het biljart en de startbanen gebruikt kunnen worden.

Vanuit samenwerking met Stichting Welzijnswerk heeft het buurtrestaurant ook zijn ontwikkeling gekregen; 65+ers treffen elkaar maandelijks voor een warme maaltijd, waarbij enthousiaste vrijwilligers zo’n 50 gasten voorzien van een gezellig samenzijn.

Het bestuur van de buurtvereniging heeft zich een paar jaar geleden ook aangemeld voor een wedstrijd het beste buurthuis van Drenthe, waarbij de heer Klok samen met de andere bestuursleden heeft meegedaan om alle buurthuizen die zich hadden aangemeld te jureren. Men heeft zich volledig ingezet om het Oor te promoten, ervoor gezorgd dat alles spik en span was voor de filmopnames en ook voor het juryrapport op locatie was alles goed geregeld en werd er goed voor de inwendige mens gezorgd tijdens een presentatie die de heer Klok verzorgde. Uiteindelijk wist men niet de 1e plek te behalen, maar wel grote naamsbekendheid en reclame voor het buurthuis.

De heer Klok speelt elk jaar Sinterklaas voor kinderen die lid zijn van de buurtvereniging. In de coronatijd kon men niet in het buurthuis en ging men de wijk in om de kinderen te bereiken.

De heer Klok is ook vanaf het begin betrokken bij het Halloween festijn, spooktochten die georganiseerd worden binnen de buurtvereniging. Elk jaar worden nieuwe ideeën opgedaan en uitgewerkt met een grote groep vrijwilligers, wat geresulteerd heeft in grote naamsbekendheid.

De heer Klok staat ook al jaren achter de bar tijdens grote dartstoernooien op de zaterdagavond. Samen met een groep vrijwilligers regelt en verzorgt hij de bardiensten. Hij zorgt er ook voor dat het hele gebouw daarna weer schoon en opgeruimd is.

Verder staat de heer Klok ook op de reservelijst als barmedewerker tijdens de middagen dat er in “Huis van de Buurt” bijeenkomsten worden georganiseerd. Meestal is hij wel aanwezig om met iedereen die aanwezig is te kletsen en een portje darten gebeurt dan regelmatig op recreatief niveau.

De heer Klok neemt al reserveringen voor de verhuur van zalen in het buurthuis op zich. Ook regelt hij voor deze bijeenkomsten lunch en barpersoneel. Hij doet het agendabeheer en is betrokken bij eenmalige activiteiten.

De heer Klok was ook betrokken bij allerhande gesprekken met diverse politieke partijen om te voorkomen dat het buurthuis zou sluiten na de coronaperiode.

Er zijn inmiddels ook diverse aanpassingen en modernisaties gedaan in het buurthuis, en er staan nog zaken op de planning om aan te pakken. Het buurthuis gaat qua inrichting met de tijd mee en aan diverse wensen is gehoor gegeven om alle gebruikers van het Oor te kunnen bedienen.

De buurtvereniging heeft voor de heer Klok altijd een rode draad gevormd door de jaren heen. Al in 1989 was de heer Klok b.v. al betrokken bij de voorbereidingen van de 6-kamp van alle buurtverenigingen in en rond Hoogeveen.

De heer Klok is vanaf 2008 betrokken bij de Smederijen Venesluis en actief binnen de initiatiefgroep Venesluis. Hij heeft ideeën, is een kartrekker en een motivator die andere mensen mee kan nemen om de leefbaarheid van de wijk verbeteren. Door zijn inzet is de cohesie en de betrokkenheid van de wijk Venesluis daadwerkelijk verbeterd.

Sinds 2016 heeft de heer Klok zitting in de stuurgroep van de Smederijen. Samen met woningbouwcorporaties, de gemeente, SWW en de politie spreken zij over de grote lijnen van de Smederijen in Hoogeveen. Zijn betrokkenheid bij het welzijn van de inwoners van Hoogeveen is ook hier goed te merken. Het belang dat de inwoners worden gehoord en dat de organisaties meer betrokken zijn bij de inwoners.

De heer Klok bezoekt ook regelmatig bijeenkomsten in andere gebieden om zo op de hoogte te blijven wat er speelt in de Hoogeveense samenleving. Dit neemt hij weer mee naar de stuurgroep en naar de wijk. De heer Klok is duidelijk, betrokken en zet zich graag in voor de Hoogeveense samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen