Amusement

Jonge YouTuber Tobias Schatz uit Hoogeveen Verovert Harten met Creativiteit

Hoogeveen – Tobias Schatz, een 19-jarige artiest en YouTuber uit Hoogeveen, inspireert velen met zijn enthousiasme en creativiteit. Op 10-jarige leeftijd plaatste hij zijn eerste video op YouTube. “Ik was compleet geobsedeerd met grote YouTubers die vanuit hun slaapkamer video’s maakten en ik dacht: dit kan ik toch ook? Dus begon ik met het opnemen van spelletjes, deed ik challenges en maakte ik covernummers die eigenlijk echt nergens naar klonken.”

Voor Tobias ging het altijd om plezier hebben en anderen entertainen. “Ik droomde niet over duizenden volgers; ik genoot van de reacties van vrienden en familie die het cool vonden. Ik wilde gewoon die jongen zijn van school die YouTube-video’s maakte en iets anders doen dan de rest.”

Muziek speelt een grote rol in Tobias’ leven. “Mijn hele leven ben ik al bezig met het maken van muziek. Vaak was het bizar slecht, maar soms zat er ook wat goeds tussen,” zegt hij lachend. Zijn doorzettingsvermogen leidde tot zijn eerste officiële release, ‘Home Without You’.

Bijna een jaar geleden begon Tobias aan ‘Home Without You’. “Ik heb de tekst misschien wel 50 keer herschreven, en de stemming van het nummer is ook meerdere keren veranderd. Maar de betekenis bleef altijd hetzelfde. Het gaat over een zomerliefde die je na de zomer waarschijnlijk nooit meer ziet.”

Het verhaal achter ‘Home Without You’ is persoonlijk voor Tobias. “Dit is mijzelf ook ooit overkomen. Ik ontmoette iemand, we vonden elkaar leuk. Maar na de zomer hebben we elkaar nooit meer gezien.”

Met zijn groeiende aantal volgers en zijn eerste hit is Tobias een inspiratie voor veel jonge mensen. Hij laat zien dat je met passie en doorzettingsvermogen je dromen kunt waarmaken, zelfs vanuit je slaapkamer in Hoogeveen. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor Tobias Schatz.

Aankomende evenementen