Amusement

Jammen bij Scala, muziekoriëntatie voor kinderen

Hoogeveen–  Scala Centrum voor de Kunsten in Hoogeveen organiseert vanaf eind oktober nieuwe korte cursussen muziekoriëntatie voor kinderen. Zes lessen waarin ze kunnen ervaren hoe leuk het is om zelf en samen met anderen muziek te maken. Kinderen van 7 tot en met 9 jaar ontdekken een wereld van muziek en instrumenten. Kinderen van 10 tot en met 12 jaar gaan jammen, als een echte band bekende, eenvoudige popliedjes spelen. Voor beide cursussen hoeven ze geen enkele ervaring te hebben met het bespelen van een instrument. Meedoen kost € 45,-. Alle informatie en aanmelden via ontdekscala.nl.

Ontdek jouw wereld van muziek
In de cursus ‘Ontdek jouw wereld van muziek’ maken de kinderen kennis met allerlei instrumenten en hun eigenschappen. Ze gaan zingen, bewegen, luisteren en aan de slag met hoog en laag, snel en langzaam, hard en zacht en kunnen ontdekken welk instrument ze het leukst vinden en wat het beste bij ze past. Start 27 oktober 2020, op dinsdag van 15.30 tot 16.15 uur.

Jammen, samen muziek maken
In de cursus ‘Jammen’ ervaren ze hoe leuk het is om als een echte band samen muziek te maken. Ze spelen op drumstel, djembé, keyboard, gitaar, basgitaar en misschien wel de saxofoon, krijgen uitleg over hoe deze instrumenten werken en leren een aantal technieken. Start 30 oktober 2020, op vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur.

Na de muziekoriëntatiecursussen bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar een vervolgcursus muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen