Ik Toon Concerten in Hoofdstraatkerk

Hoogeveen – Hoogeveen staat de hele maand juni in het teken van de Maand van de Amateurkunst.

Hoogeveen staat de hele maand juni in het teken van de Maand van de Amateurkunst. Koren, muziekverenigingen, dansgroepen, theatergroepen, beeldende- en mediakunstenaars: iedereen presenteert zich deze maand aan de inwoners van Hoogeveen en dat om te laten zien: hoe rijk en bruisend het culturele leven van Hoogeveen is.
Zaterdag 15 juni vindt één van de hoogtepunten plaats. In de Hoofdstraatkerk wordt gemusiceerd en gezongen door tal van koren en muziekgroepen uit de regio.

’s Middags van 13.30 – 16.30 uur is er een Inloopconcert. Het publiek kan gratis de Hoofdstraatkerk binnenlopen en genieten van zang en muziek van o.a. het popkoor Harmony Singers, de Musical Entertainment Groep en het gemengde koor Con Amore. Daarnaast is er een bijdrage van muziekvereniging Irene, het opstaporkest van de Hoogeveense Harmonie en de solisten Esmée de Haan, dwarsfluit en Mirre Verbeek en Marilin Jonkman, viool.
Om 19.30 uur begint het Ik Toon Concert wat gegeven wordt door het vrouwenkoor Klein Cantabile, het saxofoonensemble Saxalot en het speciaal samengestelde Ik Toon Kwintet, bestaande uit lokale jonge talentvolle instrumentalisten. Ook dit concert is gratis toegankelijk.

Op zaterdag 29 juni wordt de Maand van de Amateurkunst Hoogeveen feestelijk afgesloten met een cultureel festijn in de Hoofdstraat van Hoogeveen. Van 12.00 – 17.00 uur kan het publiek genieten van een breed scala aan optredens en informatie over het culturele leven in Hoogeveen.
Alle informatie over de Maand van de Amateurkunst Hoogeveen is te vinden op de website van mmtproductieshoogeveen.nl