Amusement

Film Bohemian Rhapsody 10 en 11 juli in de Tamboer

Hoogeveen – Vrijdag 10 en zaterdag 11 juli vertoont Theater De Tamboer eenmalig de bejubelde film Bohemian Rhapsody, een ode aan Queen en icoon Freddie Mercury. Directeur Pieter-Bas Rebers is blij dat er activiteiten zijn in het theater. “Eindelijk mogen we weer, heel fijn! Een theater hoort niet stil en leeg te zijn.” Kaarten voor Bohemian Rhapsody zijn te koop via www.detamboer.nl.

 

Nieuwe opstellingen

De afgelopen weken werd er door het team van De Tamboer hard gewerkt aan een veilig theater, waarin de 1,5 meter afstand kan worden gehandhaafd. “In de Passagezaal hanteren we de traditionele theateropstelling, maar houden we rekening met voldoende afstand tussen bezoekers. Maar voor de Tamboerzaal hebben we een hele nieuwe opstelling gemaakt,” vertelt Rebers. “Net als bij onze festivals, leggen we een vloer over de stoelen in de zaal. Hierop creëren we een lounge met comfortabele stoelen en bankjes. Op die manier kunnen we de 1,5 meter afstand garanderen, maar voelt het voor bezoekers niet alsof ze in een halflege zaal zitten.”

De film Bohemian Rhapsody wordt op 10 juli in de Tamboerzaal vertoont en op 11 juli in de Passagezaal. De Tamboer heeft voor beide zalen goed nagedacht over looproutes, hygiënemaatregelen en veiligheid.

“We nodigen het publiek tijdens dit speciale filmweekend uit om ons te vertellen hoe ze het theaterbezoek in beide zalen vonden. Wie weet zijn er nog verbeterpunten te vinden. Eventuele feedback kunnen we dan weer gebruiken voor de voorstellingen vanaf september. We leggen nu de laatste hand aan dat programma,” aldus Rebers.

 

Bohemian Rhapsody: ode aan Queen en Freddie Mercury

Freddie Mercury vocht tegen stereotypes. Hij verbrijzelde het conventionele en groeide uit tot één van de meest geliefde entertainers ter wereld. In de bejubelde film Bohemian Rhapsody volgen kijkers de opkomst van Queen aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Maar ook de uit de hand gelopen levensstijl van Freddie, die bijna resulteerde in het ineenstorten van de band. Kijkers zijn getuige van de triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Freddie, die de band naar één van de meest legendarische optredens uit de rockgeschiedenis leidt. De band legde tijdens dit proces de basis voor hun nalatenschap, die tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert, jong en oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen