Amusement

De première De Wijk de Wereld Wolfsbos Hoogeveen een geweldige beleving

Hoogeveen- Gisterenavond in de Tamboer Hoogeveen, ging de première van start van de geweldige productie De Wijk de Wereld Wolfsbos Hoogeveen.

Tijdens de voorstelling werden de gasten in groepen meegenomen met een gids en gingen de gasten door de Tamboer heen op reis door de Wijk de Wereld Wolfsbos Hoogeveen. Een ontzettende leuke manier om een kijkje te krijgen van de Hoogeveners uit Wolfsbos eenieder in zijn uniek bestaan. Maar ook gemaakt is door de bewoners zelf van Wolfsbos die hun verschillende talenten lieten zien tijdens deze voorstelling. Een mooie reis, met emotie, ontdekkingen, vrolijkheid, warmte en verbinding wat op een interactieve manier werd beleefd.

Een geweldige reis om ook een kijkje te krijgen in de verschillende ruimtes van de Tamboer waar je conditie op proef werd gesteld door de vele trappen die genomen moesten worden, een geweldige bijzondere ervaring.

De reis begint met kennismaking van enkele Wolfsbos bewoners bij de entree, d.m.v. hun portretten met hun verhaal.
Daarna werden de gasten verdeeld in groepen en de gids leidde de groep door de gehele voorstelling heen, beginnend met livemuziek van de Molukkers met hun prachtige dans en kleding en hun mooie verhalen, uiteraard werd er ook nog wat lekkers geserveerd met Molukse lekkernijen.

Vervolgens na deze voorstelling ging de groep op weg naar de volgende voorstelling en moesten de gasten naar de derde verdieping.
Daar kregen de gasten kennis van een prachtig danspaar die al zwierend hun performen gaven in een intieme zetting, de reis ging daarna weer verder en kwamen de gasten terecht in de Arendflat waar ze een kijkje kregen bij de bewoners achter de liftdeur van de Arendflat met hun unieke verhalen.
Koptelefoon op, kleedje om op te zitten werd er werkelijk gesimuleerd of je in het trappenhuis zat van de Arendflat waar elke keer de liftdeur openging en daar een bewoner een unieke kijk gaf van zijn/haar leven in de flat.

Weer een verdieping lager kwamen ze op het podium uit waar een voorstelling werd gegeven van mensen met een wit masker die je meevoerden in hun spel, en verschrikt de gasten halverwege de voorstelling en vertelden doordat ze het masker ophadden niet goed konden zien waar ze optraden, want immers de gasten stonden op het podium en de acteurs speelden hun spel in de zaal waar de gasten hoorden te zitten, met het gevolg dat er gewisseld moest worden van de setting. Humoristisch en fantasierijk interactief spel tussen de acteurs en de gasten, dit onder begeleiding van een cellolist.

De reis ging weer verder door de Tamboer en werden de gasten getrakteerd op muziek en dans wat werd uitgevoerd door een aantal leerlingen van de ISK Hoogeveen.
Een energieke show met veel vrolijkheid en een boodschap, wat ontroerend was voor menigeen, want hoe mooi is dit dat deze kinderen die een verleden achter hun rug hebben wat wij ons niet kunnen voorstellen toch de kracht en de energie hebben om te laten zien wat ze kunnen en waar ze voor staan dat geeft kippenvel, en werd ook luid voor ze geroepen en geapplaudisseerd.
Daarna kwamen de gasten terecht bij de Reddende Engel waar men kon genieten van een kopje thee of koffie en op de hoogte werd gebracht wat de Reddende engel voor de samenleving in Hoogeveen betekend.

Vervolgens ging de reis door naar de artiesten kleedkamers waar de gasten door heen werden geleid en uit kwamen bij een gezelschap Wolfsbos muzikanten met hun trekharmonica en vertelden hun verhaal over ambachtelijk snaarinstrumenten die ze maakten op een zeer bijzondere wijze met leerzame weetjes over paardenhaar.

De reis eindigde waar alle groepen op het podium bijeen kwamen en een mooie ovatie kreeg van alle acteurs en makers op het balkon als verrassing.
Uiteraard werd dit spontaan ontvangen en kregen de acteurs dezelfde feedback van de gasten, waar de gasten daarna nog lekker even konden na borrelen onder begeleiding van twee Molukse artiesten en een DJ.

Vanavond is de laatste voorstelling van De Wijk de Wereld Wolfsbos Hoogeveen in de Tamboer, krijg je de kans dan is dit zeker de moeite waard om deze unieke prachtige voorstelling mee te mogen maken. Voor kaarten: klik hier

Voor meer foto’s De Wijk de Wereld Wolfsbos Hoogeveen: klik hier

Foto’s: Paula Bansema.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen